Uživaćete u mekanom, ukusnom desertu: Najlakši recept za američke palačinke
Spremne začas!
Iako smo mi navikli da jedemo palačinke spremljene na drugi način, i američke palačinke su veoma ukusne - probajte i uverite se!
Ako mislite da u Srbiji pranje sudova preko aplikacije nije moguće - VARATE SE! Jedna dama je probala i evo utisaka!
NEĆETE ODOLETI! Pita sa višnjama i vanila kremom (VIDEO)
SVE VREME POGREŠNO PERETE GAĆICE: Ni ne slutite gde završavaju fekalije!
- 120 grama brašna
- Dve kašike šećera
- Dve kašičice praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 240 mililitara mleka
- Dve kašike istopljenog putera ili ulja
- Jedno jaje
- Javorov sirup ili med i voće po želji za preliv
U manjoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so, pa odložite sa strane.
U posudi srednje veličine pomešajte mleko i puter (ili ulje), dodajte jaje, pa umutite. Dodajte suve sastojke i izmešajte dobro.
Dublji tiganj zagrejte na vatri srednje jačine i podmažite ga uljem. U zagrejan tiganj sipajte po dve-tri kašike smese i pecite oko minut, pažljivo okrenite i pecite minut-dva sa druge strane.
Palačinke ređajte na tanjir i prekrivajte folijom da se ne bi hladile dok ne ispečete sve. Poslužite ih tople, prelijte sa malo javorovog sirupa ili meda i dodajte voće po želji – borovnice, banane...