Nikola Malešević
Nikola Malešević

Klonferi rano rane za četvrti trijumf u nizu, Tamiš i Metalac traže spas

Vreme čitanja: 4min | sub. 18.01.20. | 08:23

Tri utakmice Košarkaške lige Srbije na programu ove subote

U OKK Beogradu ovih dana se daleko lakše diše. Po prvi put još od početka sezone, klub se ne nalazi u zoni ispadanja, nakon što su povezane tri izuzetno velike pobede protiv Zlatibora, aleksinačkog Napretka, te Vršca u poslednjem kolu u „Milenijumu“. Da sve bude još lepše po Klonfere, pred njima su dve utakmice na domaćem terenu, a sa prvom kreću već ovog jutra u matine terminu protiv Kolubare iz Lazarevca (12.00).

Daleko od toga da će posao u Naselju „Braće Jerković“ biti mačiji kašalj za domaći tim, jer i Kolubara se nalazi na velikom usponu. Gostujući sasatav nanizao je četiri pobede u poslednji pet utakmica, ali vredi istaći da su sve bile na domaćem terenu. Poređenja radi, novajlija u domaćem prvenstvu do sada nije uspeo da upiše nijedan trijumf na strani, što ga uz ekipu Tamiša rame uz rame stavlja na poziciju najgoreg gosta u ligi.

Izabrane vesti

U prvom delu sezone u Lazarevcu smo gledali veliku dramu. Činilo se da OKK Beograd ima pobedu u džepu, nakon pogođenih bacanja Novaka Musića na oko minut pred kraj, čime su Klonferi otišli na dva poseda prednosti, ali je domaći tim tada uzvratio, obezbedio produžetak, pa u dodatnih pet minuta slomio mladi tim iz prestonice.

Kapitena OKK Beograda ni večeras neće biti na parketu „Mega Fektorija“, pa će njegovo mesto zauzeti Mihailo Jovičić i Nenad Miljenović, koji za sada rade odličan posao na poziciji bekova.

Vladan Musić

Pred današnji meč, svoje viđenje je dao prvotimac OKK Beograda, Aleksa Marković, koji ističe da se njegova ekipa nalazi u dobrom ritmu i da se nada da će Klonferi stići do nove pobede.
„Očekuje nas duel sa ekipom Kolubare, protivnikom koji nas je pobedio u prvom delu aktuelne sezone. Podigli smo se, trenutno smo kao u tim u dobrom ritmu, pa očekujem da još jednim trijumfom nastavimo pobednički niz“, rekao je Marković.

Nakon serije od sedam uzastopnih poraza i izuzetno ubedljivog neuspeha u Lazarevcu prethodne nedelje, Tamiš pred sobom ima situaciju „biti ili ne biti“. Pančevci se nalaze samo jedno mesto iznad zone ispadanja i moraće protiv Mladosti iz Zemuna da „vade fleke“ i pokušaju da se domognu sigurnijih voda (19.00).

Gledajući rezultate u dosadašnjem delu sezone, Mladost u ovaj meč ulazi kao blagi favorit. Ruku na srce, i Zemunci su u poslednjem kolu doživeli debakl na domaćem terenu protiv užičke Slobode, gde su dozvolili vrtoglav 121 poen rivalu, pa će u „Strelištu“ pokušati da se iskupe pobedom.

U prvom delu sezone, Mladost je tek u poslednjem kvartalu uspela da slomi Tamiš (94:85) uz odlične partije američkog dua Taker Bibins, koji je tada ubacio po 26 poena. Treba očekivati da strani košarkaši i večeras vode glavnu reč u gostujućem sastavu.

Aleksandar Vasić

Današnji program biće zatvoren u Valjevu, gde će domaći Metalac takođe pokušati da prekine katastrofalnu seriju od pet uzastopnih poraza protiv Zlatibora (19.30). Gosti su se u prethodnom kolu vratili na pobedničke staze pobedom protiv Vojvodine na domaćem terenu, a novim trijumfom stavili bi dodatan pritisak na Slobodu, koja u nedelju u apsolutnom derbiju čitavog prvenstva dočekuje ekipu Borca iz Čačka.

Metalac u poslednjem kolu nije imao ni previše sreće protiv Dunava, gde je imao nekoliko prilika da privede meč u svoju korist u poslednjem minutu. Na kraju, tim iz Starih Banovaca je poenima Luke Mitrovića došao do izuzetno važne pobede, koja ih ponovo stavlja u situaciju da se bore za Superligu.

Zlatibor se, sa druge strane, nada plasmanu u drugi regionalni rang, ABA 2 ligu. Gosti su se ove godine oslonili na nešto iskusnije snage, što će reći da će ih i večeras predvoditi Dragoslav Papić i Svetozar Popović, kao glavne udarne igle. Uprkos određenim problemima sa prehladama i povredama, ipak se čini da je gostujući sastav večeras za korak bliže pobedi.

Pomoćni trener valjevskog kluba, Saša Milićević ističe da problema sa povredama nema i da će Metalac u najjačem sastavu istrčati na megdan gostima iz Čajetine.
"Pokušaćemo da se u što boljem svetlu predstavimo pred našom publikom, svesni kvaliteta protinivka. Teško nam je pao poraz od Dunava, ali se nadam da smo spremni da odigramo dobar meč pa ćemo videti da li će to biti dovoljno da se suprostavimo favoritu. Kadrovska situacija je dobra i svi momci su spremni da se suprostave Zlatiborcima", istakao je Milićević.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 16. KOLO

Petak
Vojvodina - Napredak JKP Aleksinac 79:75
/Simović 20 (7sk), Latifagić 18, Radulović 15 - Raičević D. 16, Raičević N. 14/

Subota
12.00: (1,45) OKK Beograd (15,0) Kolubara (3,05)
19.00: (1,85) Tamiš (14,0) Mladost Zemun (2,10)
19.30: (4,40) Metalac Valjevo (17,0) Zlatibor Čajetina (1,25)

Nedelja
18.00: Novi Pazar - Vršac
18.00: Sloboda Užice - Borac
19.00: Dinamik - Dunav Stari Banovci

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: OKK Beograd / Ivica Veselinov, MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara