Stejt department pozdravio proterivanje iranskih diplomata iz Albanije

Stejt department je pozdravio odluku vlade Albanije da protera dvojicu iranskih diplomata.

Vlada u Tirani proterala je u sredu dvojicu iranskih diplomata, objašnjavajući da su pod maskom diplomatskih predstavnika, u stvari, bili pripadnici Revolucionarne garde i obaveštajne službe.

Sajed Ahmed Hoseini Alast i Mohamed Peimanemati proglašeni su nepoželjnim osobama, pošto ih je vlada u Tirani optužila da se bave stvarima "nespojivim" sa pravilima diplomatske službe i Bečkom konvencijom.

"Predstavnici Islamske republike Iran su zamoljeni da odmah napuste albansku teritoriju", objasnio je u sredu albanski ministar spoljnih poslova Gent Čakaj.

Albanija je već godinama u lošim odnosima sa Iranom, pre svega jer je bivši premijer Salji Beriša svojevremeno pružio utočište grupi iranskih disidenata, koje Teheran smatra "izdajnicima i teroristima".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво