SKUP PODRŠKE VERNICIMA SPC U CRNOJ GORI U BEOGRADU: Hoće da otmu ono što nijedan okupator nije ni pokušao da takne!
Foto: Printscreen Tweet

protst protiv spornog zakona

SKUP PODRŠKE VERNICIMA SPC U CRNOJ GORI U BEOGRADU: Hoće da otmu ono što nijedan okupator nije ni pokušao da takne!

Društvo -

BEOGRAD - Na skupu podrške vernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori više stotina građana je večeras bilo na platou ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu, na poziv organizacije "Studentski klub Pravnog fakulteta u Beogradu".

Zatraženo je da se vlasti Srbije uključe u rešavanje problema u vezi sa spornim Zakonom o slobodi veroispovesti u Crnboj Gori i podignu to pitanje na medjunarodni nivo. Najavili su inicijativu za pisanje "rezolucije o ugroženost Srba i SPC u Crnoj Gori".

Na skupu su govorili Milan Knežević, poslanik iz Crne Gore, Branko Rakić, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu, Branimir Nešić, direktor izdavačke kuće „Katena mundi“, Željko Čurović, udruženje „Savez Srba iz Crne Gore”, Časlav Koprivica, profesor na FPN-u, Čedomir Antić, profesor na Filozofskom fakultetu, Nemanja Vučković, predsednik Studentskog kluba Pravnog fakulteta i studenti Univerziteta u Beogradu.

Čedomir Antić je poručio da je svrha skupa da svi kažu crnogorskim vlastima da je "dosta" i optužio Podgoricu da želi da ukine Ustav i pogazi gradjanska prava. Profesor Fakulteta političkih nauka Časlav Koprivica ocenio je da "najlošija vlast u istoriji Crne Gore pokušava da otme ono što nijedan okupator nije uspeo ni pokušao da takne", a to ;"ono najbolje što je iznedrila Crna Gora".

"Njihova 'nečasna rabota' neće biti gotova dok je temelja srpskog indentiteta u Crnoj Gori", rekao je Koprivica. Od 20 časova je u Sabornoj crkvi moleban služio patrijarh srpski Irinej.

Kurir.rs/Beta

Foto Tweet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track