Novi poraz u Evroligi, Alba u produžetku srušila Zvezdu

Košarkaši berlinske Albe savladali su u "Štark areni" ekipu Zvezde sa 94:85, posle produžetka, u utakmici 20. kola Evrolige. Gosti do trijumfa stigli zahvaljujući dalekometnoj paljbi u drugom poluvremenu utakmice, kao i lošoj igri crveno-belih u dodatnih pet minuta. Kevin Panter najbolji u timu Dragana Šakote sa 24 poena. Naredni meč u eliti Zvezda igra u četvrtak u Barseloni.

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su drugi uzastopni poraz u Evroligi, pošto su posle produžetka izgubili od berlinske Albe 94:85.

Navijače crveno-belih još više boli činjenica da je drugi put uzastopno njihov tim poražen na domaćem terenu, pošto je pre dva dana bodove iz Beograda odneo i Žalgiris.

Zvezda je u većem delu susreta imala prednost u svojim rukama, u velikoj meri i kontrolu meča, ali je dozvolila protivniku da se raspuca u drugom poluvremenu i tako dođe do produžetka.

Imala je Zvezda priliku da pitanje pobednika reši u poslednjih nekoliko sekundi regularnog toka utakmice, ali su, prvo Branko Lazić, pa zatim i Vladimir Štimac, promašili šuteve za tri poena.

Alba je u prvom poluvremenu pogodila samo dve trojke, ali čak deset u nastavku, dok se Zvezda oslanjala na igru Amerikanaca, pre svih Pantera i Berona.

Izabranici Dragana Šakote odigrali su katastrofalno u dodatnih pet minuta, dozvolili protivniku da postigne čak 15 poena, pa je novi poraz, 11. u takmičenju, bio neizbežan.

Najbolji u pobedničkom timu bili su Luk Sikma i Pejton Siva sa po 15 poena, dok je Martin Hermanson dodao 13. U timu Zvezde ubedljivo najbolji bio je Kevin Panter sa 24 poena, Vladimir Štimac i Bili Beron dodali su po 12.

Zvezda je propustila priliku da, protiv rivala koji se nalaze iza nje na tabeli, produži niz trijumfa i istakne ozbiljniju kandidaturu za plasman u plej-of. Alba je zabeležila sedmu pobedu u takmičenju.

Ipak, ne treba zaboraviti da su crveno-beli u pet dana odigrali čak tri meča, kao i da je odsustvo nekih igrača (Davidovac, Čović, Jagodić-Kuridža) u velikoj meri uticalo na partije u elitnom takmičenju.

Sledeću utakmicu u Evroligi Zvezda igra sledećeg četvrtka, kada će gostovati u Barseloni, ekipi koju sa klupe predvodi Svetislav Pešić.

Ostale utakmice 20. kola odigrane u petak obeležili su ubedljiv trijumf Efesa, kao i odlična partija Vanje Marinkovića.

Evroliga - 20. kolo:

CSKA Moskva - Baskonija 94:90
Zenit Sankt Peterburg - Valensija 81:86
Anadolu Efes - Asvel 101:74
Crvena zvezda - Alba 85:94
Olimpijakos - Bajern Minhen 89:72
Panatinaikos - Žalgiris 96:94

Četvrtak:
Himki - Real Madrid 102:94
Fenerbahče - Barselona 74:80
Makabi Tel Aviv - Olimpija Milano 69:63

Tabela: Efes 17-3, Real 15-5, Barselona 14-6, Makabi 14-6, CSKA 14-6, PAO 12-8, Valensija 10-10, Olimpija 10-10, Crvena zvezda 9-11, Himki 9-11, Fenerbahče 8-12, Asvel 8-12, Olimpijakos 8-12, Alba 7-13, Baskonija 7-13, Žalgiris 6-14, Zenit 6-4, Bajern 6-14.

Ovako je protekao meč u Areni:

21.02 – Kraj meča, Alba je posle produžetka savladala Zvezdu sa 94:85.

20.59 – Hermanson postiže trojku na minut pre kraja produžetka, Alba ima velikih 91:83.

20.53 – Loš početak produžetka za Zvezdu, Alba vodi 84:79. Tajm-aut za Šakotu.

20.46 – Posle 40 odigranih minuta nema pobednika, idemo u produžetak – 79:79.

Imala je Zvezda dva šuta za pobedu, ali su Lazić i Štimac bili neprecizni. Pobednika ovog zanimljivog duela odlučiće dodatnih pet minuta.

20.41 – Sikma je promašio dva slobodna bacanja, ali Zvezda prima koš iz ofanzivnog skoka. Alba vodi 79:77, Zvezda ima napad posle Šakotinog tajm-auta. Do kraja meča ostalo je 50 sekundi.

20.39 – Poslednja dva minuta meča, nerešeno je 77:77.

20.31 – Ulazimo u poslednjih pet minuta utakmice, Zvezda vodi 74:72.

Alba se oslanja na šut za tri poena, koji je stao u poslednjem periodu, ali se Zvezda muči u napadu. Kevin Panter je stigao do 18 poena.

20.19 – Nerešeno je posle tri četvrtine – 62:62.

Alba na krilima dobrog šuta dolazi do preokreta, ipak Zvezda uspeva da uđe u poslednju četvrtinu na nuli. Siva, Sikma i Erikson počeli su da pogađaju za tri poena, Panter čuva egal.

Panter je postigao 14 poena, Braun 10, a Beron devet. Na drugoj strani Erikson ima 10, Siva i Sikma po devet (po tri trojke).

20.14 – Počela je Alba da pogađa spolja, pa dolazi do prednosti – 59:57.

Već šest trojki pogodila je ekipa iz Berlina u trećoj deonici (u drugoj nijednu), pa na krilima Pejtona Sive i Luka Sikme stiže do prednosti u Areni. Zvezda je pogodila već evet trojki na meču, ali je poslednjih nekoliko šuteva promašila.

20.05 – Povećava Zvezda prednost i na sredini treće četvrtine vodi 54:47.

Bili Beron je pogodio dve trojke i doneo Zvezdi sedam poena prednosti, najubedljiviju na meču. Ipak, Alba ne posustaje već drži rezultatski priključak.

19.58 – Nastavljen je meč.

19.43 – Poluvreme, Zvezda vodi protiv Albe 43:39.

U većem delu treće četvrtine gledali smo rezultatsku klackalicu, obe ekipe su se smenjivale u vođstvu. Međutim, Kevin Panter je vezao osam poena u završnici i doneo crveno-belima miran veliki odmor.

Zvezda drži odlične procente šuta i za dva (58%) i za tri poena (54,5%), dok gosti nisu pogodili nijednu trojku u drugoj deonici. Ekipe su prilično izjednačene u ostalim statističkim kategorijama – skokovi 14:12, asistencije 8:8, izgubljene lopte 8:10.

Panter predvodi listu strelaca na meču sa 11 poena, Simanić, Braun i Lazić ostali su na pet. Gjedraitis na drugoj strani ima osam, Noko šest poena. 

19.29 – Čuva Zvezda prednost, pa na sredini druge deonice vodi 30:27.

Ponovo nešto siromašniji period igre za obe ekipe kada je napad u pitanju – nekoliko otvorenih promašaja i izgubljenih lopti na obe strane.

19.17 – Nešto bolja igra oba tima u nastavku prve deonice, koju Zvezda rešava u svoju korist – 22:21.

Solidan šut za tri poena na obe strane (Zvezda 4/9, Alba 2/4), crveno-beli drže prednost zahvaljujući ofanzivnom skoku. U prvoj četvrtini viđeno je samo jedno slobodno bacanje, koje je iskoristio Gjedraitis.

Braun, Lazić i Simanić postigli su po pet poena, na drugoj strani šest ima Gjedraitis.

19.07 – Nervozan početak na obe strane, pa Zvezda posle pet minuta ima minimalnu prednost 8:7.

19.00 – Počeo je meč. Prva petorka Zvezde: Braun, Beron, Lazić, Simanić i Kuzmić.

18.58 – Zvezda će protiv Albe igrati bez Dejana Davidovca, Filipa Čovića, Marka Jagodić-Kuridže, kao i dugo povređenog Stratosa Perperoglua.

18.55 – Intonirana je himna Evrolige u "Štark areni", predstavljeni su igrači obe ekipe – meč će uskoro početi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво