ŠOK PORUKE RUSKOG LEKARA! Otkriva koliko vode da pijete, šta odmah da BACITE IZ STANA, kako mobilni utiču na mozak...
Foto: Printscreen YT

alarmantno

ŠOK PORUKE RUSKOG LEKARA! Otkriva koliko vode da pijete, šta odmah da BACITE IZ STANA, kako mobilni utiču na mozak...

Društvo -

Član medicinskog tima predsednika Rusije Vladimira Putina, akademik Bogdan Vladimirovič Gorodiski nedavno je gostovao u Srbiji i održao predavanje u Subotici o imunitetu i uzrocima svih bolesti.

Gorodiskog koji je na čelu naučnog instituta pri administraciji ruskog predsednika, nosioca najviših ruskih odlikovanja, člana Ruske i Evropske akademije prirodnih nauka Subotičani su netremice slušali dva sata. Govorio im je o poslednjim naučnim istraživanjima za očuvanje zdravlja, o prevremenom starenju... - Pad imuniteta za posledicu ima oko 3.000 bolesti, a hronični stres i uticaj elektromagnetnih polja iz savremenog okruženja najčešći su uzroci - rekao je dr Gorodiski. - Za snažan i zdrav organizam neophodno je piti 30 mililitara vode na kilogram težine, poslednji obrok treba da bude oko 19 časova, a mikrotalasnu rernu izbacite iz svojih domova.

Postoje fizičko i mentalno zdravlje, koji su, po mišljenju cenjenog doktora, neraskidivo vezani.

- Medicina 21. veka je pred velikim izazovom, jer postojećim metodama ne može da reši problem degeneracije ćelija i ubrzanog starenja organizma - kazao je dr Gorodiski. - Potrebno je da koristimo metode koje će taj proces preokrenuti u proces regeneracije, obnavljanja organizma. Osim toga, drugi veliki problem, kako kaže ruski akademik, čine tihe i spore, gotovo neprimetne infekcije, koje mnogi ne znaju da imaju. Baš one mogu da budu uzročnik teških oboljenja poput hroničnog herpesa koji vremenom dovodi do multiple skleroze.

Zdrave navike koje pomažu Imunolog svetskog renomea poručio je i da je tajna dobrog zdravlja u jednostavnim navikama koje bi svaki čovek mogao da primeni. To su, na primer, pravilno disanje, uzimanje dovoljno kvalitetne vode, umerena i zdrava ishrana, šetnja, plivanje, vedre i pozitivne misli, i molitve.

- Veliki problem je uticaj elektromagnetnih polja koja nas okružuju - naglasio je dr Gorodiski. - Primera radi, trafostanice bi trebalo da budu bar 1.500 metara od naselja, a one se često nalaze i na 50 metara. Njihov uticaj na čoveka je ozbiljan. Kada mobilni približimo uhu štetno zračenje prodire u mozak na dubini od šest do osam centimetara i isključuje imuni i endokrini sistem organizma.

Običan kompjuter zrači osam tipova zračenja koji uništavaju nervni sistem i utiču na štitastu žlezdu stvarajući probleme u organizmu. Tu su i stanice mobilne telefonije, radio-aparati i televizori, jer utiču na bolesti nervnog sistema. Ljudi ne razmišljaju o tome da često i mesto na kome žive narušava njihovo zdravlje. Ima mnogo geopatogenih zona. Stres je takođe izuzetno opasan zato što uništava endokrini i imuno sistem. Naročito život u konstantnom stresu.

Kurir.rs/Večernje novosti

Foto YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track