Gradska vlast u Vranju: Antić zloupotrebljava državni vrh za lične potrebe 1Dragan Antić Foto: Vojkan Ristić

„U skladu sa Zakonom o sportu FK Dinamo pripada dvadeset procenata od ukupnog budžeta grada namenjenog fudbalskom sportu“, navodi se u saopštenju Gradske uprave Vranja koju predvodi naprednjačka koalicija.

Do reakcije je došlo povodom poslednjih istupa trenera vranjanskog drugoligaša Dragana Antića, člana SNS koji je izneo niz optužbi na račun gradonačelnika Slobodana Milenkovića i većnika za sport Nenada Đorđevića.

„Umesto da novac svih gradjana Vranja trošite racionalno i namenski , vi njime plaćate svoju bahatost u vidu milionskih kazni , nakon suspenzija , lažnih optužbi i vrednjanja funkcionera“, stoji u saopštenju gradske uprave u Vranju, koji su preneli svi lokalni mediji.

Iz lokalne vlasti trenera Dinama podsećaju da je bio „pod prismortom UEFA i FSS“, te da je zbog sumnje i nameštan je utakmica u Prvoj ligi Srbije klub kada je on bio predsednik novčano kažnjen sa više od milion dinara.

Antića gradska vlast koju čini koalicija SNS, SPS, SDS, poziva trenera Dinama da „počne da se odgovorno ponaša prema samo klubu jer se radi o kolektivi svih Vranjanaca“.

Iz budžeta Grada za 2020. godinu FK Dinamo dodeljeno je 12 miliona dinara, što je maksimum. To je izazvalo reakciju člana SNS i trenera Dinama Dragana Antića, koji je u više navrata prozivao gradske funkcionere naprednjaka, a potom i najavio peticiju kojom bi se gradjani izjasnili za smenu gradonačelnika Slobodana Milenkovića i njegovih najbližih saradnika u prvom redu većžnika za sport Nenada Đorđevića.

Fk Dinamo se takmiči u Prvoj ligi Srbije, sa ambicijama da se ponovo plasira u Ling Long super ligu gde se takmičio pod rukovodstvom Dragana Antića u sezoni 2018/19. godine, kada je u baraž utakmici sa Indjijom izgubio status superligaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari