"Desnica od HDZ-a, ne HDZ od desnice"

Premijer i predsednik vladajuće HDZ Andrej Plenković kaže da je ta stranka demokratska i da u njoj svako može dati svoj doprinos.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.01.2020.

17:42

Ilustracija: EPA-EFE/Christian Bruna

Na konstataciju da joj desničari zameraju da se udaljila od njih, tvrdi da je upravo suprotno i da je reč o zameni teza.

"Desnica se udaljila od nas, nemojmo menjati teze. Gde je celi problem s desnicom - u jednoj kadrovskoj odluci. Znate li kojoj? Kad smo dobili ministarku kulture umesto ministra kulture. Nema ideologije, to je izmišljena, nataložena priča", rekao je Plenković govoreći o stanju u HDZ uoči unutarstranačkih izbora koji treba da budu održani na proleće.

U izjavi koju je prenela zagrebačka TV N1, ponovio je da HDZ u nazivu ima reč "demokratska" koja podrazumeva da svi članovi i članice mogu doprineti stranci.

"Ni na koji način neću potpasti pod sve naslove, teorije... vodim stranku na transparentan i, po meni, vrlo uspešan način", kazao je Plenković upitan da komentariše tekstove o mogućim konkurentima za mesto predsednika stranke.

Na pitanje da li vidi gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu u vrhu stranke, Plenković kaže da će u vrhu biti oni koji dobiju poverenje.

Na opasku da njegovi oponenti smatraju da stranku vodi u pogrešnom smeru, Plenković odgovara kratko: "To je njihovo mišljenje."

Upitan da komentariše to što mu neki iz strane neće dati podršku i smatra li se zbog toga izdanim, kaže da on "nije baš tako osetljiv na to".

Za ljude koji daju takve izjave kaže da treba sami da ih objašnjavaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: