Crnogorski ministar odbrane o spornom Zakonu o slobodi veroispovesti: Srbija se meša

Novosti Online/ V. K.

17. 01. 2020. u 12:46

Rekao je da se protesti u organizaciji Srpske pravoslavne crkve koriste se kao negacija crnogorskog državnog bića i identiteta

Црногорски министар одбране о спорном Закону о слободи вероисповести: Србија се меша

Predrag Bošković

Ministar odbrane Predrag Bošković ocenio je da protesti u organizaciji Srpske pravoslavne crkve koriste se kao negacija crnogorskog državnog bića i identiteta, ali i Crne Gore kao nezavisne države.

Komentarišuću Zakon o slobodi veroispovesti i o događajima koja su usledila nakon njegovog usvajanja kazao da se galama nije podigla oko samog zakona več da je kampanja usmerena ka negaciji Crne Gore i Crnogoraca kao nacije.

-Imali smo izjave pojedinaca gde govore da će se Crna Gora kad tad vratiti Srbiji, što pokazuje da priroda celokupnih protesta I galame koja se digla nije Zakon o slobodi veroispovesti, već je ova kampanja usmerena ka negaciji Crne Gore, Crnogoraca kao nacije I nezavisne države. Zakon je stupio na snagu I on se neće povući.

Crna Gora je, kao što je to rekao premijer Duško Marković, spremna da razgovara sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom o temeljnom ugovoru. I pre zakona nije bila samo SPC registrovana, jer je želela da bude izvan zakona I iznad države Crne Gore. Nadam se da će se Mitropolija dozvati pameti i da će videti da zakon nije usmeren protiv njih, da daje mnogo veća prava i mogućnosti Mitropoliji da vrši svoju funkciju. Treba naglasiti da je taj zakon iskorišćen kao okidač za sprovođenje raznih malicioznih aktivnosti protiv Crne Gore i ono što je specifično da imamo prvi put neskriveno mešanje državnih organa Srbije i njihovih funkcionera u politička pitanja Crne Gore, rekao je Bošković.za Javni servis.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Рашо

17.01.2020. 16:20

Па млади министре ствари стоје овако: Црна Гора може да постоји као држава, то није спорно али не може да буде супротстављена остатку Српског народа. Црногорац је питање исто као шумадинац, личанин, ... дакле просторно одређење а никако наводно народ, нација, ... Тренутно, ЦГ као државу воде криминално повезана лица која су интересна група криминалаца. Све је јасно, доказиво, приверљиво, ... Српска држава пид називом ЦГ убрзо ће поново бити Српска!

Pa nije baš tako mlad

18.01.2020. 14:23

@Рашо - ali, dok je bio u Beogradu, naravno da je bio Srbin...

Брат

17.01.2020. 20:05

Iz ove izjave mladog ministra vidi se jasan cilj ;CG vlasti da mitropliju udalji i na kraju odvoji od SPC. A što se tiče Srba oni za trenutnu CG vlast u Crnoj Gori ne postoje.