');
Najnovije vesti
Vesti Svet
"Tramp POKUŠAO DA UTIČE na Ukrajinu": Đulijanijev saradnik tvrdi da je postavio Zelenskom ULTIMATUM na zahtev predsednika

"Tramp POKUŠAO DA UTIČE na Ukrajinu": Đulijanijev saradnik tvrdi da je postavio Zelenskom ULTIMATUM na zahtev predsednika

Blizak prijatelj Rusija Ðulijanija, ličnog predsednika američkog predsednika Donalda Trampa tvrdi da je Tramp bio direktno umešan u pokušaje uticaja na Ukrajinu da istraži demokratskog rivala Džooa Bajdena.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Lev Parnas, Donald Tramp, Rudi Đulijani Foto: Tanjug/AP
Lev Parnas, Donald Tramp, Rudi Đulijani

Lev Parnas je rekao je da je u maju, na Ðulijanijev zahtev dao ultimatum budućem predsedniku Ukrajine da nijedan visoki američki zvaničnik neće prisustvovati njegovoj inauguraciji i da će vitalna američka bezbednosna pomoć biti uskraćena ako ne bude najavljena istraga protiv Bajdena, prenosi AP.

Prema njegovim rečima, Tramp je bio upoznat sa Ðulijanijevim naporima da se dodhe do istrage i redovno je obaveštavan o tome šta se dešava.

Pročitajte još

Kako se navodi, ukoliko se ispostavi da je to tačno, to bi moglo da umanji Trampovu odbranu tokom suđenja u procesu opoziva.

- Predsednik Tramp je tačno znao šta se dešava. Bio je upoznat sa svim mojim potezima. Ne bih ništa uradio bez pristanka Rudija Ðulijanija ili predsednika - rekao je Parnas.

Tramp je u četvrtak negirao da poznaje Parnasa, uprkos brojnim fotografijama na kojima je snimljen sa njim.

Lev Parnas sa Trampom
Foto: Tanjug/AP
Lev Parnas sa Trampom

- Sreo sam hiljade i hiljade ljudi kao predednik i napravio hiljade fotografija - rekao je Tramp.

Ðulijani je za Parnasovu izjavu rekao da je tužna.

- Žao mi ga je. Mislio sam da je častan čovek. Pogrešio sam - rekao je Ðulijani.