NE STIŠAVA SE BURA ZBOG SERIJE O ZLOČINCU ANTI GOTOVINI! Irfan Mensur: Ne treba se petljati u politiku
Foto: Sonja Spasić, Marina Lopičić

U ŽIŽI

NE STIŠAVA SE BURA ZBOG SERIJE O ZLOČINCU ANTI GOTOVINI! Irfan Mensur: Ne treba se petljati u politiku

Pop kultura -

Primitivno je to što se radi mladom kolegi Stefanu. Nemam mreže jer svako daje sebi za pravo da komentariše, kaže Mensur

Ne stišava se bura oko Stefana Vukića, koji igra u filmu i TV seriji „General“, koji slave Antu Gotovinu.

Hrvatski mediji juče su preneli tekst iz Kurira o pretnjama i foto-montažama mladog glumca s hrvatskom šahovnicom na čelu i ustaškim simbol U preko čela koje su se pojavile na društvenim mreža nakon što je otkriveno da jedan Srbin igra u novom ostvarenju Antona Vrdoljaka.

Sličnu ulogu kao Stefan imao je Slobodan Ćustić u slovenačkom filmu „Pejzaž br. 2“, ali nikad ne bi bio deo ove priče. - Čovek kome je sve na prodaju, tj. ima cenu - ostaće i bez sebe - kratko je poručio glumac.

foto: Dragana Udovičić

Irfan Mensur kaže da svaki umetnik mora da bude spreman na kritiku svog rada, ali ona ne sme biti iskazana na ovaj način kao u slučaju Vukića. - Primitivno je to što se radi. Nemam društvene mreže jer svako daje sebi za pravo da komentariše tuđi rad. Lako je sakriti se iza tuđih imena. Nema razloga da se ijedan glumac stidi neke svoje uloge. Međutim, nije dobro petljati se u politiku. Kad igraš u takvim projektima, možeš da očekuješ i neku vrstu osude. Mene je jedan student pitao da li da igra u spotu za jednom stranku. Nisam želeo da bilo koga ja usmeravam. Glumac mora da misliti svojoj glavom i da bude kovač svoje sreće - kaže Mensur.

Stefan Vukić je u Srbiji najpoznatiji po ulozi vođe navijača u serijama „Ubice mog oca“ i „Generacija Z“, a do zaključenja broja nije odgovarao na naše pozive. Povodom serije „General“ za hrvatske medije oglasilo se i glavni junak priče i izjavio da mu se dopada kako je prikazan.

Veličaju ratnog zločinca: Goran Višnjić u ulozi generala
Veličaju ratnog zločinca: Goran Višnjić u ulozi generalafoto: Printscreen

Kurir.rs

Foto: Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track