Sarma zaradio 14,5 godina zatvora: Narko-bos osuđen zbog dilovanja skanka, njegova grupa ukupno dobila 65 godina robije

NovostiOnline/N.B.

16. 01. 2020. u 15:47

Prvostepena presuda, zbog prodaje droge izrečena je i petorici pripadnika grupe. Oni su dobili između sedam i 13 godina robije

Сарма зарадио 14,5 година затвора: Нарко-бос осуђен због диловања сканка, његова група укупно добила 65 година робије

Foto N. Fifić

PRED Specijalnim sudom u Beogradu je prvostepenom presudom na 14 godina i šest meseci zatvora osuđen Mića Nikolić (63), zvani Sarma, zbog nedozvoljene trgovine narkoticima, ali i zbog krivičnog dela ometanje dokazivanja.

Ovo je druga po redu presuda navodnom vođi novosadskog narko-klana, pošto je prethodnu, kojom je bio osuđen na 13 godina robije, ukinuo Apelacioni sud uz naredbu da se postupak ponovi.

Prvostepena presuda, zbog prodaje droge izrečena je i petorici pripadnika grupe. Tako je Agron Hodža osuđen na 13 godina zatvora, dok je Rajku Saviću izrečena kazna od 11 i po godina robije. Godinu dana manje "zaradio" je Miloš Ivaz, dok su Ismail Krasnići i Miodrag Vranić osuđeni na sedam, odnsno četiri godine zatvora.

Zbog ometanja dokazivanja, postupak se vodio protiv Nikolićeve žene Milane, kojoj je izrečena kazna od godinu dana zatvora, uslovno na tri godine. Za isto delo na 20 meseci zatvora osuđen je Dragoslav Drobnjak, dok je Milošu Bajiću izrečena kazna od 18 meseci.

Nikolić je u martu 2012. godine uhapšen sa još sedam saradnika u Novom Sadu i Kraljevu zbog sumnje da su se duže vreme bavili krijumčarenjem skanka. Ta grupa je, navedeno je u optužnici, drogu nabavljala na Kosovu i Metohiji. Njemu su tada oduzeli
 29 stanova, 20 lokala, zemljište..

Inače, 2013. godine Specijalni sud je privremeno oduzeo od Nikolića i sa njim povezanih trećih lica 29 stanova u Novom Sadu od 30 do 200 metara kvadratnih, zatim 15 garažnih mesta, 20 lokala, kao i gradsko - građevinskog zemljište u Subotici, jer postoji sumnja da su kupljeni novcem proisteklim iz krivičnog dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije