Najnovije vesti
Vesti Društvo
Užice vratilo državi aerodrom "Ponikve"

Užice vratilo državi aerodrom "Ponikve"

Aerodrom "Ponikve" kod Užica, koji je deset godina bio u vlasništvu grada, vraćen je državi, a ovaj potez objašnjen je finansijskim i kadrovskim nemogućnostima da se nekadašnja vojna vazdušna luka stavi u službu civilnog saobraćaja.

uzice aerodrom ponikve Foto: Miloš Cvetković / RAS Srbija
uzice aerodrom ponikve

Prenosom vlasništva "Ponikava" na Republiku Srbiju Užice je pored 3.200 metara duge piste državi ustupio 546 hektara zemljišta i 19 objekata.

- Verujemo obećanjima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i potpredsednice Vlade Zorane Mihailović da će u narednih nekoliko godina biti uloženo 10 do 20 miliona evra u konačan završetak Aerodroma "Ponikve". Potrebno je rekonstruisati još 870 metara poletno-sletne staze, završiti ogradu, postaviti signalizaciju i eventualno rekonstruisati vodovod - rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Pročitajte još

Ustupanje "Ponikava" državi značiće za Užice 10 miliona dinara više u budžetu koliko je godišnje koštalo u finansiranje aerodroma. "Ponikve" će, kako je najavljeno iz Vlade, pripasti Javnom preduzeću "Aerodromi Srbije" čije osnivanje je u toku.