Ulica i broj 1

Kako javljaju pojedini mediji, posle višegodišnjih iskopavanja u našem glavnom gradu, otkrivena je ulica koja još nije raskopana, pa se tim povodom jedan od gradskih čelnika na konferenciji za štampu obratio prisutnima sledećim rečima..

– Dame i gospodo! Informacija da u Beogradu postoji ulica koja još nije raskopana nažalost je tačna.

U to sam se i sam uverio kad sam sa timom naših stručnjaka izašao na teren. Utvrdili smo da ova ulica kvari ambijentalnu celinu, i zbunjuje učesnike u saobraćaju.

Kako je do ovog propusta došlo, trenutno utvrđujemo, ali ono što mogu da vam obećam je to da ćemo već u toku sutrašnjeg dana poslati mašine na teren.

Jasno je da je ovo samo jedna od pet miliona ulica koje radimo, i da je za ovaj propust kriva prethodna vlast, koja pokušava da dokaže nedokazivo.

Da je normalan saobraćaj moguć i sa neraskopanim ulicama.

Ali ih stvarnost svakodnevno demantuje, pošto saobraćaj sasvim normalno funkcioniše.

Doduše za sada samo za nas što smo na funkcijama, a za koju godinu i za sve ostale građane.

Ono što zaista njima smeta je to što smo mi po broju raskopanih ulica trenutno lideri u regionu, dok oni nisu lideri ni u svojim strankama.

Takođe smo ponosni na podatak da smo po broju dana koliko popravljamo pojedine ulice kandidati za Ginisovu knjigu rekorda i samo čekamo da dođe njihova komisija, pa da se to ozvaniči.

Inače, nijedna evropska prestonica se ne može pohvaliti ovolikim brojem raskopanih ulica, što su mi članovi njihovih delegacija koje nam dolaze i potvrdili. A neki od njih dok smo obilazili radove, umalo nisu propali u zemlju… od stida što se oni toga nisu prvi setili.

Hoću još da naglasim, da smo mi zahvaljujući rekonstrukciji ulica u prestonicu vratili sportski duh, i omogućili našim sugrađanima u okviru besplatnog sportskog i rekreativnog programa da upražnjavaju i takve sportske discipline kao što su: maraton, preskakanje prepona, skok u dalj, skok u vis, troskok…

A kad jednog dana sve ovo bude gotovo, građani će i sami moći da se uvere da će neko dobiti ulicu, a neko broj.

Autor je satiričar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari