Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.01.2020.

18:51

"Suspenzija Obamejanga je sramotna"

Trener fudbalera Arsenala Mikel Arteta rekao je da žali zbog suspenzije Pjera-Emerika Obamejanga i da je to velika sramota.

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Dan Istitene/Getty Images

Obamejang je u utakmici protiv Kristal Palasa dobio direktan crveni karton, te mu sledi tri utakmice suspenzije.

Arsenal je uližio žalbu, ali je Fudbalska asocijacija Engleske nije uvažila, te je odluka o kazni ostala nepromenjena.

Gabonski fudbaler propustiće mečeve protiv Šefilda, Čelsija i Bornmuta.

"To je velika sramota i veliki gubitak za nas. Po mom mišljenju, to je bio slučajan start, ali moramo prihvatiti kaznu. On naporno radi i postiže golove, verovatno je bio naš najvažniji igrač do sada, pa je to što ga nećemo imati naredne tri utakmice zaista loša vest za nas", rekao je Arteta.

Arteta je rekao da će sada drugi igrači morati da preuzmu odgovornost, ali napadač "tobdžija" Aleksandar Lakazet nije uspeo da postigne gol u poslednjih šest utakmica.

"Možete mu pomoći tako što ćete razgovarati s njim i raditi na njegovom samopouzdanju, ali ta lopta mora da završi u mreži. Ono što moramo da probamo je da ga stavimo na pozicije gde će imati više mogućnosti za to u toku utakmice", kazao je Arteta.

On je rekao da je Sead Kolašinac propustio prethodnu utakmicu zbog problema s butinama i da će morati da se prilagode novim uslovima, pošto je Kalum Čejmers zadobio povredu. Arteta je i najavio moguće transfere.

"Srećan sam što imamo tim za koji verujem da se može takmičiti, ali ako se nešto promeni i ako nam neki fudbaler bude bio potreban, očekujem da ćemo izaći na tržište i rešiti taj problem", kazao je Arteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve