VULIN UPOZORIO EVROPLJANE: Masovno prebijaju Srbe u Hrvatskoj
Foto: Beta/Ministarstvo odbrane Srbije/Jovo Mamula

Oštar

VULIN UPOZORIO EVROPLJANE: Masovno prebijaju Srbe u Hrvatskoj

Društvo -

Ministar je u saopštenju naveo da je EP mogao da kaže da se u Hrvatskoj Srbi organizovano prebijaju kada gledaju televizijske prenose fudbalskih utakmica, da se u Splitu i Zagrebu prebijaju gostujući sportisti ako se misli da su Srbi

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je Evropski parlament u pravu što glasno kritikuje Hrvatsku zbog migranata, ali da nije u pravu što, kako kaže, ćuti o nasilju Hrvatske države prema Srbima.

Ministar je, međutim, u saopštenju naveo da je EP mogao da kaže da se u Hrvatskoj Srbi organizovano prebijaju kada gledaju televizijske prenose fudbalskih utakmica, da se u Splitu i Zagrebu prebijaju gostujući sportisti ako se misli da su Srbi.

Takođe, da još desetine povratničkih srpskih sela u Lici nemaju struju ili put i da u njima vlada potpuna nezaposlenost, da se predstavnici Srba u Saboru vređaju i napadaju, da se na grobove ustaša u Blajburgu polažu venci kao da su ustaše žrtve ili mučenici.

Vulin je konstatovao da će „EP progovoriti o Srbima i nasilju nad njima u Hrvatskoj samo ako bez pasoša krenu na Zapad, samo ako Srbi postanu migranti“.

Kurir.rs/ Foto: Beta/Ministarstvo odbrane Srbije/Jovo Mamula

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track