Đilas predstavio plan "Srbija 2020": Bolji život šest meseci posle smene Vučića

Predsednik Stranke Slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da Savez za Srbiju čiji je on sada predsedavajući, neće izaći na predstojeće izbore.
Đilas predstavio plan "Srbija 2020": Bolji život šest meseci posle smene Vučića
Foto: 021.rs
Đilas je procenio da je svima jasno zašto se najavljuje smanjenje cenzusa, i rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "ne zna gde udara jer mu se sve raspada".  
 
"Zna li neko koliko je stranaka u parlamentu? Pa, ne zna, čak 32, a samostalnih poslanika 21. Da li mislite da se smanjuje cenzus da bi se povećala demokratija i tu se našlo još više stranaka? Svi znaju o čemu se radi", rekao je Đilas.  
 
On je predstavio plan "Srbija 2020" kojim se predviđa da će se šest meseci posle smenjivanja Vučića u Srbiji živeti bolje i "vratiće se građanima dostojanstvo", i da je to moguće ove godine.  
 
Đilas je rekao da danas ne želi da pominje Vučića, jer "nije ni važno šta već trideset godina Vučić priča", već je tema kako da Srbija živi bolje za šest meseci.  
 
Navodeći da on veruje u taj program, Đilas je naveo da građani mogu da veruju njemu jer se on nije bavio samo politikom, već je "postigao rezultate" i sa svojom firmom, i kao gradonačelnik.  
 
On je rekao da za namere, kakve se vide iz "Plana Srbija 2020", nije, u nekim delovima, očito bilo dovoljno sluha u vreme vlasti Demokratske stranke, ali da se to ne može prigovoriti gradskoj upravi kada je on bio gradonačelnik Beograda. Prestavljajući taj plan, rekao je da se sada iz budžeta Srbije na nepotrebne projetke "bacaju" dve miljarde evra.
 
Naveo je da će odmah posle posle smene sadašnje vlasti, lekar-početnik imati hiljadu evra plate, umesto sadašnjih 650, dok će nastavnici imati početnu platu od 700 evra. Po rečima Đilasa, takvi potezi dovešće do lanca promena, jer će se više kupovati, zapošljlavati, a građanima se "vratiti dostojanstvo" da ne budu za vlast samo "brojevi" što su sada.
  • Lepa

    29.01.2020 20:47
    Simbol
    Pažljivo pogledajte od 17 minute Đilasovog govora o planovima za Srbiju i simbol koji pokazuje rukama. Imate na yotube ceo njegov govor traje oko 32 minute.
  • /

    16.01.2020 10:23
    /
    @/
    samo da dodam da je to izveo za 6 meseci od smrti djindjica
  • Slobodan

    16.01.2020 08:02
    LJUDI
    Daj mi jedno koferče kao što je imao Dačić i podržaću tvoj program , et

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.