Najnovije vesti
Vesti Društvo
Stefanović uručio nagrade i priznanja pripadnicima MUP-a (FOTO)

Stefanović uručio nagrade i priznanja pripadnicima MUP-a (FOTO)

"Zadatak i dužnost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i policije je da pokušaju da za godinu dana kažu građanima da su rezultati u 2020. bili bolji nego u prethodnoj godini", poručio je večeras ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Tanja Valić / Tanjug

On je, na svečanoj akademiji povodom dodele godišnjih nagrada i priznanja pripadnicima Ministarstva, istakao da su to ljudi koji su istinski heroji, posvećeni svom poslu, koje krasi hrabrost, požrtvovanje i odvažnost.

Foto: Tanja Valić / Tanjug

Stefanović je, najavljujući novo opremanje i bolji standard policije, zahvalio svim ljudima u MUP što doprinose da se ugled službe reflektuje na građane Srbije, posebno što su deca bezbednija na ulici.

- Mi smo svi jedan tim koji se bori za bezbednost građana Srbije. Nadamo se da ćemo se u ovoj godini pokazati još boljim, da građani Srbije znaju da imaju svoj MUP - naglasio je on.

Pročitajte još

Prema odluci komisije, nagradu za najhrabrijeg policiajca za 2019. godinu poneo je pripadnik Policijske brigade Beograd Nemanja Pavlović, koji je, iako nije bio na dužnosti, sprečio oružanu pljačku u Mladenovcu, razoružao i uhapsio počinioca.

Foto: Tanja Valić / Tanjug

Za najposvećenijeg kolegu proglašen je inspektor Bojan Malićević iz službe za suzbijanje šverca droge, zahvaljujući čijem radu je uhapšeno više pripadnika organizovane kriminalne grupe i zaplenjeno 77 kilograma heroina.

Priznanje "Omiljeni kolega" dobio je vođa smene u policijskoj stanici Rakovica Dalibor Lukić.

Odlukom ministra, plakete za izuzetnu posvećenost, rad i rezultate u 2019. godini dobili su Saša Tačić iz Sektora za vanredne situacije u Knjaževcu, Olivera Ilić iz Sektora za ljudske resurse MUP oi Dušica Radmilović iz Sektora za analitiku.

Foto: Tanja Valić / Tanjug

Istim priznanjem nagrađeni su i Maja Jestrović iz Odeljenja za međunarodnu saradnju MUP i Milena Vukas iz Uprave za upravne poslove.

Priznanje za izuzetnu posvećenost i postignute značajne rezultate posthumno je dobio preminuli pukovnik policije Aleksandar Gargenta, nekadašnji načelnik odeljenja za borbu protiv huliganizma na utakmicama.

U trenutku kad je njegovoj supruzi Anđelki uručivano priznanje, svi prisutni iz vrha MUP, koji su bili na svečanosti u zemunskom pozorištu Madlednianum, ustali su i odali počast, a većina je i plakala, odajući i na taj način poštu dobrom kolegi i profesionalcu koji je preminuo jesenas u 46. godini života.