Najnovije vesti
Slobodno vreme Vesti
STRAŠNA SUDBINA Godinama je jela samo pirinač, u bolnicu je primljena sa 21 KILOGRAMOM, ali lekari nisu mogli da joj pomognu

STRAŠNA SUDBINA Godinama je jela samo pirinač, u bolnicu je primljena sa 21 KILOGRAMOM, ali lekari nisu mogli da joj pomognu

Siromašna studentkinja koja zbog svoje finansijske situacije nije mogla da priušti adekvatnu prehranu, umrla je u ponedeljak na jugozapadu Kine.

kina, siromašna studentkinja Foto: People's Daily / youtube
kina, siromašna studentkinja

Vu Huajan (24) umrla je u bolnici Medicinskog univerziteta Guejdžou u gradu Tongren, potvrdio je za Si-En-En portparol bolnice, ali je odbio da navede razlog njene smrti.

Težila je samo 21 kilogram

Kada je primljena u bolnicu, studentkinja je bila visoka 135 centimetara i teška samo 21,6 kilograma. Umrla su joj oba roditelja, a ona je živela sa mlađim bratom preživljavajući od socijalne pomoći koja je iznosila 300 juana (oko 39 evra) mesečno.

S obzirom na to da je njen brat ima mentalnu bolest, Vu je živela izuzetno štedljivo kako bi mogla da nastavi da brine o njemu.

Državne novine "Peking Jut Dejli" (Peking Youth Daily) objavile su da je Vu redovno preskakala doručak, a za ostale obroke jela samo pirinač pomešan sa čilijem. Primljena je u bolnicu u oktobru 2019. kada su joj jako natekle noge.

Lekari otkrili oštećenje srca

Lekari su tada saopštili da ima ozbiljno oštećenje srca i da operacija košta više od 200.000 juana (oko 25.000 evra). Njena priča dospela je u javnost i dobrotvorna organizacija sa sedištem u Pekingu pokrenula je kampanju za prikupljanje sredstava za potreban operativni zahvat.

Pročitajte još

Uprkos donacijama, njeno zdravlje se pogoršalo početkom ove godine, a u ponedeljak je preminula.

Smrt studentkinje izazvala je bes na kineskim društvenim mrežama gde su mnogi postavili pitanje zašto se nije učinilo više za spas ove devojke.

- Teško je zamisliti da neki ljudi u našoj zemlji još uvek nemaju pristup pravilnoj hrani iako je već 2020 - napisao je jedan korisnik Veiba, kineske verzije Tvitera.