Sa klupe Benfike u transfer vredan 50.000.000: Žedson Fernades je Murinjov

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.01.20. | 10:38

Pozajmica na 18 meseci uz mogućnost otkupa

Mančester junajted, Čelsi, Vest Hem, svi su se oni ovog januara pominjali kao udvarači Žedsona Fernandeša, ali kad se u priču uključio Žoze Murinjo sa svojim portugalskim vezama Totenhem je iskočio u prvi plan i danas ozvaničio: 21-godišnji centralni vezni prvo je januarsko pojačanje Pevaca!

U pitanju je pozajmica na 18 meseci – spekuliše se da će londonski klub samo za nju platiti 4.500.000 evra – a da će potom Totenhem imati pravo da otkupi Fernandešov ugovor za okruglo 50.000.000 evra.

Izabrane vesti

Poprilična suma ako u vidu imamo da je Fernandeš kod novog trenera Benfike Bruna Laža bio u drugom planu,pa je ove sezone u Primeiri samo dva pita bio u startnih 11 lisabonskih Orlova. Ili još drastičnije da prikažemo koliko se mučio na Lužu: od oktobra pa do sada odigrao je svega 102 minuta u prvenstvu?!

Međutim, niko tačno ne zna u čemu je bio problem, jer su prvi Fernandešovi koraci u Benfiki bili sasvim zadovoljavajući, ali je kod Laža počeo naprasno da gubi minutažu, pa se spekulisalo i o klupskom sukobu sa njegovim zastupnicima. Ko će to sad raščivijati? Jasno je samo da Murinjo sigurno ne bi spremio ovoliki novac za igrača u kojeg ne veruje.

Pa će tako Žedson Fernandeš zadužiti Totenhemov dres a brojem 30 na leđima. Oduševljen prilikom da bude sarađuje Žozeom Murinjom. Pa i prilikom da ponovo živi u prisustvu roditelja. Jer iako roditelji obično u novu zemlju dođu za detetom, u Žedsonovom slučaju on je pratio njih. I nema to veze sa fudbalom.
Teška priča. Moja porodica se preselila u London, jer je u Portugaliji veoma teško pronaći posao. Nisu imali briljantan život tamo. Ovde im je dobro i to je bila jedna od motivacija da i ja dođem ovde”.

(FOTO: Twitter/@SpursOfficial)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara