Divljih deponija u Zrenjaninu ima na sve strane 1Foto: Grad Zrenjanin

Divljih deponija u Zrenjaninu ima na sve strane, a smeća u velikim količinama nisu pošteđene ni gradske pijace.

Građani i prodavci na Centralnoj pijaci ne haju za propise, svu dotrajalu robu i viškove ambalaže bacaju gde stignu, zbog čega je okolina pijace naružena pa je preduzeta još jedna akcija uklanjanja otpada.

Najružnija slika je u delu buvljaka, gde postoje kontejneri za odlaganje otpada, ali nekim građanima ni to nije dovoljno, pa bacaju smeće u okolno šipražje, kišne kanale pa čak i dvorišta obližnjih kuća.

U komunalnoj inspekciji kažu da će pojačati nadzor, da se ružne slike ne bi ponavljale. Kako navode u Gradskoj upravi, prostor na kome je privremeno smešten buvljak još uvek nije priveden nameni, jer nisu završeni svi predviđeni radovi na proširenju pijačnog platoa.

Bez obzira na to, i na njemu postoji mogućnost odlaganja otpada i samo je potrebno da pijačari i potrošači povedu računa o higijeni. Apelovano je na sve korisnike, potrošače i posetioce da se uzdržavaju od odlaganja otpada svuda gde to nije predviđeno.

Inspekcijske službe Grada Zrenjanina najavljuju da će, nakon sanacije ove deponije, pojačati mere da spreče bacanje smeća gde mu nije mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari