"EU je ravnodušna prema Srbiji koja negira masakr u Račku"

Bivši predsednik skupštine tzv. Kosova Kadri Veselji, na som Fejsbuk naogu, izjavio da je EU ravnodušna prema Srbiji koja negira masakr u Račku.

Izvor: Kosovo online

Sreda, 15.01.2020.

10:19

Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Lider DPK Kadri Veselji rekao je da na godišnjicu Račka i, kako je naveo, mnogih drugih pokolja širom Kosova, građani Kosova dožive još jednu povredu koja dolazi kao posledica tolerancije Evropske unije prema Srbiji zbog njene istorijske odgovornosti za zločine.

"EU ne samo da stoji mirno zbog stalnog odbijanja Srbije da kažnjava ratne zločince, već je danas ravnodušna i prema srpskim naporima da ponovo ispričaju istoriju i negiraju odgovornost za zločine počinjene nad našim građanima. Postoje evropski zvaničnici koji misle da bi Kosovo trebalo tiho da prizna nekažnjavanje počinitelja masakra Albanaca 1998-1999 kao cenu slobode. Ali oni ozbiljno greše, jer zločini protiv čovečnosti nisu propisani i mir se ne može graditi na nepravdi", napisao je, između ostalog, Veselji na svojoj stranici, a prenosi Kosovo online.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: