PET NA PET - Nemanja Gojković: Trenirao fudbal, voleo košarku, a uz Nikolu Jekovića uplovio u rukometne vode

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.01.20. | 09:39

Kapiten Metaloplastike uvek će se sećati prvog nastupa za reprezentaciju Srbije u Taragoni!

San svakog srpskog rukometaša je da obuče dres proslavljenog rukometnog kluba iz Šapca. Makar bi tako trebalo da bude jer je Metaloplastika dvostruki prvak Evrope, sedmostruki prvak države, četvorostruki osvajač pehara u kupu Jugoslavije i jednom pobednik kupa Srbije. Igračke veličine koje su proslavile Metaloplastiku bili su: Isaković, Vuković, Vujović, Mrkonja, Portner, Cvetković, Bašić, Rašić… ali i trenerske Stanković, Fajfrić, Hasanefendić, Živković, Pavlović

Nadamo se da je čačanskom uzornom sportisti Nemanji Gojkoviću ispunjen deo rukometnog sna. Dve i po godine je član Metaloplastike, igra na poziciji levog odnosno srednjeg beka, kapiten je tima. Ugovor sa klubom ga veže do kraja sezone, razmišlja šta će dalje ostanak u Srbiji ili inostranstvo. Sve opcije su na stolu jer sa lepšom polovinom čeka bebu, a i četiri ispita ga dele od diploma na Višoj sportskoj školi u Beogradu.

Izabrane vesti

Rado se odazvao MOZZARTOVOM pozivu da odgovori na naših pet pitanja. 

1.Da li ste svojevremeno trenirali još neki sport i koji?
“Kao i svi dečaci počeo sam sa fudbalom. Od svoje osme godine do petog razreda trenirao sam u fudbalskom klubu Borac kod čuvenog Aca Šerifa. Inače, moja velika ljubav bila je košarka koju na moju žalost nikad nisam trenirao, ali sam je igrao rekreativno. I onda jednog dana igrajući basket video sam čika Nikolu Jekovića koji je sa dečacima postavljao mreže na golove za rukomet. Poželeo sam da probam i taj sport koji je postao moj životni poziv. Igrao sam za ateničku Mladost, Slogu iz Požege, Proleter iz Zrenjanina i sad dve i po godine za šabačku Metaloplastiku”.

2. Da li je postojao sportski, životni uzor u danima odrastanja?
“Svi naši najpoznatiji rukometaši, a među njima Nikola Karabašić. Što se tiče sportista uopšte, to je svakako Novak Đoković”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?
“U košarci navijam za čačanski Borac, u fudbalu za Bajern iz Minhena”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Sećam se mnogih utakmica, naročito onih koje sam igrao kao dečak. Međutim, kao senior izdvajam prvi nastup za reprezentaciju Srbije na Mediteranskim igrama u Taragoni”.

5.Životni i sportski moto?
“U životu sam miran, povučen, tih, ali na terenu je druga priča. Uvek sam imao taj nemački pristup, red, rad i disciplina”.

Bonus pitanje: Šta u Mozzartu odigrati na utakmicu iz Francuske, MONAKO – PSŽ.Međusobna statistika je približna 19:18:20. Parižani imaju pobedu od 7:1, u duel ulaze sa liderskog mesta i 17 bodova više od domaćih. Monako ima poslednja tri pozitivna rezultata dok se u PSŽ – u ne sećaju poslednjeg poraza. Poslednji duel dva kluba okončan je remijem, 3:3.

“Pokušajte sa igrom gol, gol”,

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara