Najnovije vesti
Vesti Svet
SRBIN UHAPŠEN ZBOG DROGE U AMERICI Krio 11 kilograma marihuane u gepeku, a zaustavljen jer je VOZIO BRZO

SRBIN UHAPŠEN ZBOG DROGE U AMERICI Krio 11 kilograma marihuane u gepeku, a zaustavljen jer je VOZIO BRZO

Nemanja Rakić (30) iz Čikaga uhapšen je i našao se pred sudom pod optužnicom da je pokušao da prošvercuje oko 11 kilograma marihuane u svoj rodni grad u Ilinoisu i da tu drogu proda, pišu američki mediji. Do otkrića tovara droge i hapšenja došlo nakon što je - zaustavljen zbog brze vožnje.

nemanja rakic
nemanja rakic

Rakić je, kako prenosi list “Grili tribjun”, uhapšen u nedelju, 5. januara, oko podne kada ga je presrela patrola policije iz Kolorada pošto je vozio znatno brže od 120 kilometara na sat, koliko je ograničenje na međudržavnom putu u okrugu Vigins. Policajac je uključio radar i presreo vozilo koje mu se približavalo brzinom većom od 160 na sat, piše lokalni list pozivajući se na izvore iz suda. Osumnjičeni je dao svoju vozačku dozvolu, a policajac je kod njega primetio očigledne znakove nervoze. Brzo je govorio i disao, pišu mediji, a na vratu mu se videlo kako mu bije puls. Pred njim je, na komandnoj tabli, bila i bočica sa lekovima. Upitan za lekove, Rakić je rekao da je to “ksanaks” i priznao je da ga nije dobio na recept. Tada ga je policajac pozvao da izađe iz kola.

Pročitajte još

Rakić je, kako se navodi u sudskim spisima, rekao policajcu da je odleteo avionom u Los Anđeles i da se sada preko Denvera automobilom vraćao u Čikago. Upitan zašto se odlučio da vozi sa zapadne obale ka kući, Rakić je navodno policajcu odgovorio da je to zato što “to nikada nije radio”. Osim toga, teško mu je bilo da se seti imena ljudi koje je posetio tokom svog putovanja “preko cele zemlje”.

Policajac ga je onda pitao da li je kupio neku marihuanu u Denveru i Rakić je “odmah počeo da pokazuje znake nervoze”, piše američki list pozivajući se na zapisnik sa suđenja. Policajac mu je potom rekao da, pošto je imao lekove bez recepta, mora da mu pretrese i kola. Tokom pretresa, policajac je u gepeku našao dve velike torbe. U njima je, navodi se u zapisniku sa suđenja, bilo 32 paketa marihuane ukupne težine oko 11 kilograma.

Ironično, ali samo četiri dana pre njegovog hapšenja, od Nove godine, u Ilinoisu je na snagu stupio zakon po kom je marihuana za ličnu upotrebu legalizovana i mogu da je kupuju stariji od 21 godinu.

Rakić je pušten iz okružnog zatvora u Veldu uz kauciju od 25.000 dolara. Saslušan je juče u okružnom sudu, a nastavak suđenja zakazan je za 24. januar.