Kraljevo: Veći porez na imovinu u trećoj zoni nego u centru grada

Porez na nekretnine u rubnim delovima Kraljeva povećan je krajem prošle godine, a u centru grada smanjen. Kraljevčani ne pamte takvu situaciju, a objašnjenje smo potražili u Poreskoj upravi.

Porez na nekretnike u trećoj i četvrtoj zoni veći je za 17, odnosno 12 posto, a u centru Kraljeva je smanjen za pet procenata, to je, kažu u lokalnoj poreskoj administraciji logična matematička računica.

 

"Jednostavno takav je promet bio, takvi su ugovori potpisani i to se automatski primenjuje na prosečnu cenu. Od 1. januara da 31. decembra mi smo imali promet u gradu samo jedne nekretnine, a na periferiji ih je bilo više od deset", kaže Jovan Simović, načelnik Poreske uprave grada Kraljeva.

I u kraljevačkim agencijama za nekretnine potvrđuju da je uvećana prodaja nepokretnosti u trećoj zoni.

"Pre par godina mogli ste kupite domaćinstvo za sedam do petnaest hiljada evra, sada je to mnogo više", objašnjava Boran Vujović iz agencije "Moj dom" Kraljevo.

Kraljevčani još nisu dobili rešenja za iznos ovogodišnjeg poreza, ali nisu upućeni ni u novine.

Iznos poreza za prvo tromesečje plaća se do 17. februara, kako ne bi bila obračunata kamata. Kao kompenzaciju za povećanje poreza na imovinu, Gradsko veće je donelo odluku da se redovnim platišama ne obračunava kamata za razliku u iznosu poreza. Onih koji dobijaju rešenja je oko pedeset pet hiljada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво