Izraelske rakete i dronovi se ponovo obrušili na Siriju

Tanjug

14. 01. 2020. u 22:17

Baza je pored raketa bila i na udaru dronova od kojih su neki oboreni

Израелске ракете и дронови се поново обрушили на Сирију

Twitter Babak Taghvaee@BabakTaghvaee

Sirijska vojska je saopštila da su izraelski avioni gađali glavnu sirijsku vazduhoplovnu vojnu bazu T4 u provinciji Homs, i da je u napadu pričinjena samo materijalna šteta.

Pročitajte još:Novi raketni napad na bazu sa američkim vojnicima, ima povređenih

Portparol sirijske vojske rekao je za državne medije da su četiri izraelska projektila pogodila bazu, ali i da je sirijska protivvazdušna odbrana uspela da presretne više izraelskih raketa, prenosi Rojters.

Britanska agencija navodi da je o napadu prethodno izvestila sirijska državna televizija, koja nije navela ko stoji iza napada.

Baza T4, za koju zapadni obaveštajni izvori tvrde da ju je koristila iranska Revolucionarna garda, više puta je bila meta izraelskih raketa proteklih godina, dodaje Rojters.

Izrael je ranije tvrdio da je ta baza korišćena za transfer oružja namenjenog libanskoj šiitskoj grupi Hezbolah.



— Babak Taghvaee (@BabakTaghvaee) January 14, 2020

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Гојко

15.01.2020. 10:11

Izrael je vise puta napadao ovaj najveci i najvazniji sirijski vojni aerodrom oko 60 km udaljen od Palmire na kome slecu i transportni avioni iz Teherana .Ovaj aerodrom je proteklih godina bio pod napadima ISIL-a ,a i ovim napadom Izraela pomazu se grupice ove bande da slobodno deluju po ogromnoj sirijskoj pustinji.

Гојко

15.01.2020. 10:24

Prema pisanju izraelskog lista Yedioth Ahronoth,izraelsko ministarstvo odbrane ce nastaviti snazno da napada mesta u Siriji gde se nalaze iranski vojnici kako bi ih naterali da se povuku iz te zemlje.