Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Genjac poručio da će se SDA o BOŽOVIĆU IZJASNITI U ČETVRTAK

Genjac poručio da će se SDA o BOŽOVIĆU IZJASNITI U ČETVRTAK

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Halid Genjac nakon današnjeg sastanka SDA i SNSD izjavio je da je to forma razgovora i konsultacija koja će biti redovna u budućnosti.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

– Imali smo jedan od sastanka za koji predviđamo da će biti redovna forma razgovora i konsultacija između SDA i SNSD. Ovaj put je bilo razgovora o temama koje su na dnevnom redu predstojećeg zasedanja Predstavničkog doma Parlamenta BiH i o nekim pitanjima koja su na dnevnom redu naredne sednice Saveta ministara BiH – rekao je Genjac.

Na novinarsko pitanje da li su razgovarali o kandidatu za ministra Mlađenu Božoviću, Genjac je poručio da će stav SDA biti poznat do četvrtka odnosno do početka sednice. On nije želeo odgovoriti kojoj odluci je SDA bliže – da li će podržati Božovića ili neće.

Istakao je da je razgovarano o Božoviću i da su se strane upoznale o dilemama koje SDA ima o njemu.

– Ovaj vid konsultacija, ne samo između SDA i SNSD, već i drugih stranaka je potreban i koristan – rekao je Genjac.

Podsetimo, SDA zajedno sa SBB na Komisiji za pripremu Saveta ministara BiH nije dala zeleno svetlo za imenovanje Božovića za državnog ministra, a koji je izbor SNSD, odnosno predlog Nenada Nešića iz DNS.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH će na sednici zakazanoj za četvrtak potvrđivati imenovanje Božovića na poziciju ministra za ljudska prava i izbeglice, piše Klix.