Niko ne priča o njima, a oni – ne znaju za poraz

Košarkaši Juta Džeza su ostvarili devet uzastopnih pobeda u NBA ligi i "ispod radara" stigli do vrha Zapadne konferencije.

Izvor: SV

Utorak, 14.01.2020.

16:36

Niko ne priča o njima, a oni – ne znaju za poraz
Photo by Brandon Dill/Getty Images

Ekipa trener Kvina Snajdera je seriju započela 27. decembra prošle godine, a protiv Bruklina, u noći između utorka i srede imaće priliku da niz pobeda učini dvocifrenim.

Trijumfalnih pohod ekipe iz Solt Lejk Sitija je startovao nekoliko dana pošto je u tim stigao Džordan Klarkson, kroz trejd u kom je u Klivlend otišao Dante Egzum.

Nekadašnji bek Lejkersa se odlično uklopio u novi tim i postao bitan šraf u rotaciji, pošto često ulazi sa klupe kao prvi rezervni igrač.

U poslednjim utakmicama je sjajan bio i Džo Ingls, uz već standardan doprinos Donovana Mičela i Rudija Gobera, dok su se akvizicije Bojana Bogdanovića i Majkla Konlija pokazale kao pravi potezi.

Nizom od devet pobeda Juta je stigla do treće pozicije na tabeli NBA lige sa 27 trijumfa i 12 poraza, što je rezultat indentičan onom koji su zabeležili Denver Nagetsi, s tim što ekipa Nikole Jokića ima bolju koš razliku.

Juta je iza sebe ostavila kandidate za titulu, Hjuston Roketse i Los Anđeles Kliperse, a gori odnos pobeda i poraza imaju i sjajni Dalas Meveriksi.

Vredi napomenuti i da je Juta u poslednjih 15 mečeva doživela samo jedan neuspeh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: