Murinjov popravni protiv Midlsbroa, Tranmer će morati da pričeka na čudo zbog kiše

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.01.20. | 15:17

Utakmica Tranmera i Votforda odložena zbog obilnih padavina na Ostrvu

 

Nije bilo mnogo iznenađenja u FA kupu do sada. Tek po koji autsajder našao je svoj put do četvrte runde, pa tako ovoga puta nećemo moći da „doživimo“ neki Linkoln ili drugog niželigaša. Ipak, par njih uspelo je da „odvuče“ ekipe iz Premijer lige u ponovljene, revanš susrete, gde će tražiti čudo.

Izabrane vesti

Duel koji večeras svakako najviše privlači pažnju jeste onaj između Totenhema i Midlsbroa u Londonu. Okršaj dva bivša tima iz Premijer lige, mogao bi da bude izuzetno zanimljiv pošto se Sparsi nalaze u katastrofalnoj formi u poslednje vreme, dok su gosti ušli u odličan niz rezultata (21.05).

Zapravo, Sparsi su bili i na ivici eliminacije već na prvom koraku u ovom takmičenju, pošto su na Riversajdu gubili golom Flečera iz 50. minuta. Kao spasilac je tada iznikao Lukas, i tako podario Murinju novu šansu da zaobiđe prvu prepreku u FA kupu.

Treba uzeti u obzir da je za Totenhem ovo jedina realna šansa da uzmu trofej ove sezone, pošto su pehari u Premijer ligi i Liga kupu već izmakli. Treba biti realan i podvući da bi Sparsima bilo potrebno pravo čudo da dođu do titule šampiona Evrope. Kada je o nacionalnom kupu reč, kod kuće nisu poraženi na minulih šest utakmica, a uz to su postigli 23 gola.

Tranmer je pre nekih deset dana napravio čudesan povratak protiv Votforda, kada je nadoknadio zaostatak od 3:0 u drugom poluvremenu, te golom Mulina došao do ponovljene utakmice. Sa tako raširenim krilima, imaće čemu da se nadaju u revanšu, ali nažalost ne večeras, pošto je utakmica odložena zbog loših vremenskih prilika poslednjih dana na Ostrvu, gde je palo dosta kiše.

Finim rezultatima Njukasla došao je kraj, pošto su Svrake nanizale četiri utakmice bez pobede u Premijer ligi. Ako tome dopišemo i remi sa Ročdejlom u FA kupu, ovaj niz susreta na kojima tim sa severoistoka Engleske nije došao do trijumfa produžava se na pet. Stoga, sa poljuljanim samopouzdanjem momci u crno-belim dresovima dočekuju novi duel sa već pomenutim rivalom u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu (20.45).

Svrake još uvek nisu ugrožene u borbi za opstanak, ali isto tako bi morale pod hitno da se trgnu, ukoliko ne planiraju da zagorčaju sebi život u kasne sate ove sezone. Sigurno će Stiv Brus mešati sastav, ali bi domaći i pored toga morali da izađu na kraj sa ovim trećeligašem, koji se bori za opstanak.

U preostale tri utakmice današnjeg programa, Blekpul će na svom terenu pokušati da „prođe“ pored Redinga, Koventri će udariti na Bristol Roverse, dok će Šruzberi želeti da napravi iznenađenje protiv Bristol sitija iz Čempionšipa.

FA KUP – 3. RUNDA, PONOVOLJENE UTAKMICE

Utorak
20.45: (1,45) Koventri (4,30) Bristol Rovers (7,75)
20.45: (2,65) Blekpul (3,20) Reding (2,75)
20.45: (2,95) Šruzberi (3,20) Bristol siti (2,50)
20.45: (1,28) Njukasl (5,70) Ročdejl (10,5)
21.05: (1,25) Totenhem (6,50) Midlsbro (10,0)

Sreda
20.45: (2,05) Mančester junajted (3,40) Vulverhempton (3,70)
20.45: (4,60) Karlajl (3,60) Kardif (1,80)

Odloženo
Tranmer – Votford

Napomena: Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara