Ilegalno ušli na Kosmet: Ruskim državljanima određen pritvor i oduzeto vozilo

Novosti Online/ D.Z.

14. 01. 2020. u 13:23

Kosovska policija zadržala je dvoje ruskih državljana, muškarca i ženu, na severu Kosova, pod sumnjom da su iz Srbije ilegalno ušli na teritoriju Kosova i Metohije

Илегално ушли на Космет: Руским држављанима одређен притвор и одузето возило

Ilustracija / Foto I. Radulović

Kosovska policija uhapsila je na severu Kosmeta dvoje ruskih državljana, muškarca i ženu, čiji identittet niti godine ne navode, pod sumnjom da su nelegalno prešli administrativnu liniju sa centralnom Srbijom.

Kako je u izjavi „Novost a“ rekao portparol kosovske policije Baki Keljani, žena i muškarac uhapšeni su u ponedeljak u blizini Leposavića, u mestu Šarpelj u pojasu administrativne linije.

- Oni su putovali vozilom crnogorskih tablica kada su zaustavljeni u mestu Šarpelj, u pojasu administrativne linije-navodi se u saopštenju koovske policije koja ne saopštava druge detalje ovog hapšenja. Istovremeno u izjavi za naš list Keljani ističe da je ruskim državljanima određen pritvor a da im je vozilo oduzeto.

Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", ruski državljani, najverovatnije bračni par Igor Krasikov i Marina Krasikova pokušali su da uđu na Kosmet u ponedeljak ujutru preko administrativnog prelaza Jarinje ali su zbog nedostatka vize vrađeni tako da su potom pokšali da to učine alternativnim putnim pravcem.

Međutim, u selu Šarplje zaustavila ih je patrola tzv. kosovske policije koja ih je privela a tužilac odredio zadržavanje od 72 sata, do im je vozilo oduzeto. Istovremeno iz policije tzv. Kosova saopštavaju da su takođe na severu Kosmeta uhapšena dva državljanina Albanije zbog, kako se navodi, ilegalnog prelaska administrativne linije i njima je takođe određen pritvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Marko

14.01.2020. 14:25

Upamet se Šiptari, Rusija je opet velika sila i mnogo bliže nego posrnula amerika....