Buongiorno Italia: Juve se uzda u Ronaldove mišiće, Inter u pojačanja

Vreme čitanja: 7min | uto. 14.01.20. | 13:37

Prelistavanje dnevne štampe na Apeninima

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Mišići Kristijana Ronalda,  Interove ambicije u prelaznom roku i udes dvojice mladih fudbalera Nikoloa Zaniola i Meriha Demirala su glavne priče u italijanskoj sportskoj štampi. Piše se i o zaokretu filozofije Milana koji sada angažuje iskusne igrače, Napoliju koji u Kupu Italije vidi šansu da spasi sezonu i Laciju koji uprkos poziciji na tabeli ne želi da se ponaša snobovski prema nacionalnom kupu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Juveovi mišići. Ronaldo u formi Lige šampiona, naslov je koji prati fotografiju Kristijana Ronalda u teretani kako vežba pokazujući svoje telo. U podnaslovu se precizira da je za mesec i po dana sa rekordnim brojem golova od kada nosi dres Juvea lansirao svoj timu vrh tabele.
To je mesto koje nam pripada“, izjavio je CR7 i najavio pohod na Evropu. Na unutrašnjim stranama je izabran naslovKristijanisimo. Nikada nije bio tako dobar u Juveu: od kada se pokrenuo početkom decembra CR7 je najbolji strelac u Evropi i sada ima na nišanu Ligu šampiona, raspaljuje optimizam u ambijentu Bjankonera Gazeta podsećajući da je Ronaldo postigao devet golova od 1. decembra do danas.

Milanski dnevnik donosi i priču koja pokazuje drugu stranu medalje:Završena sezona za Demirala: Vratiću se još jači, dao je turski reprezentativac gotovo istu izjavu kao Nikolo Zaniolo koji je na istoj utakmici kao i Demiral pokidao ligemente kolena.

Zaniolo operisan, cilj je Evropsko prvenstvo: Jedva čekam da se vratim, mladi italijanski fudbaler posle očajanja zbog povrede povratio je dobro raspoloženje i postavio sebi cilj da se oporavi za Euoro 2020 i stavi se na raspologanje Robertu Mančiniju koji je obećeao da će ga čekati do poslednjeg momenta.

Spinacola-Politano, pregovori mogu da počnu, izveštava Gazeta da je povreda Zaniola otvorila vrata za pregovore sa Romom oko Politana i Spinacole koji, po svojim karekteristikama, više treba Nerazurima nego Kesi iz Milana. Istovremeno, Gazeta tvrdi da je Eriksen čvrsto odlučio da pređe u Inter i da je odbio ponudu PSŽ-a:”Interov presing na Totenhem”. Gazeta dalje navodi da je Gabigol prisatao na definitivan transfer u Flamengo i da će Inter odmah iskoristiti 18.000.000 evra od prodaje za pojačanja u tekućem prelaznom roku.

Danas je red na Espozita u Interu. Milan Điđo aut, tu je brat, najavljuju se ispod zaglavlja mečevi osmine finala Kupa Italije. Inter igra sa Kaljarijem i Antonio Konte će poslati na teren par igrača koji su imali manju minutažu u dosadašnjem delul sezone. U odbrani ćemo videti Ranokju, na sredini terena od prvog minuta Lazara i Borha Valeru a u napadu Espozita sa Lukakuom. List naglašava da je nacionalno kup takmičenje jedini trofej koji Antonio Konte nije osvojio u svojoj trenerskoj karijeri u Italiji.

Antonio Donaruma će stati na Milanov gol posle tri godine, odnosno od derbija u Kupu Italije, poslednje pobede Rosonera nad Interom. Pioli ne želi odmah da baci u vatru Beogovića i tako će stariji brat Donarume dobiti još jednu priliku da stane između stativa na San Siru. Gazeta piše i da je Kjaer odmah po potpisivanju pružio ruku Zlatanu Ibrahimoviću u znak pomirenja posle varnica između dvojice igrača dok su nosili dres Mančester Junajteda i Fenerbahčea.

Parma: Jakopini - Kornelijus, Leće dogorelo do nokata, naslov je posvećen poslednjem meču 19.kola Serije A koji je Parma dobila 2-0 protiv Lećea na Tardiniju. Pobeda Parme je praktično dekretovala da će se za opstanak boriti četiri tima, Leće, Đenova, Breša i Spal i da će samo jedan moći da se spase.

CORRIERE DELLO SPORT

Vratiće se Zaniolo, naslov je preko cele prve strane sa fotografijom igarča Rome u bolničkom krevetu posle oparacije kolena. “Intervencija je u potpunosti uspela, Zaniolo želida se oporavi do Evropskog prvenstva. Roma će ga imati na raspolaganju u periodu od četiri od šest meseci”, piše Korijere. Rimski dnevnik prenosi i da se u Rimu rasplamsala polemika oko stanja u kome je travanti tepih Olimpika i da li je bilo pametno rizikovati Zaniola imajući u vidu da se znalo da je imao problem sa kolenom već neko vreme.

Evo Politana za Spinacolu, i Korijere smatra da je pista razmene između Intera i Rome u januaru poprilično verodostojan i izvodljiva. List takođe piše da je Roma bacila oko na Barišića iz Glazgov Rendžersa a da je povreda Zaniola stavila ad akta prodaju Undera do sledećeg leta.

Inzagi brani titulu, najavljuje Korijere večerašnji meč Lacija u Kupu Italije protiv Kremonezea. Prema najavama Korijerea samo trojica uobičajenih startera u timu Nebeskoplavih će početi susret sa timom iz Kremone: neumorni Ačerbi, Luis Alberto i Imobile pošto je Korea i dalje van stroja zbog povrede, a Inzagi nema poverenja u Adeknjea, jedinog napadača koga ima na raspolaganju pored Imobilea i Kaiseda.

Gatuzo, šansa koja ne sme da se propusti, predstavlja se meč Napolija sa Peruđom kroz prizmu jedine preostale mogućnosti da tim iz Napulja spasi sezonu tako što će osvojiti Kup Italije. Svima je jasno da je zaostatak u šampionatu preveliki da bi se stiglo do Lige šampiona baš kao što je Barselona, i pored svih njenih problema, preveliki zalogaj u osmini finala LŠ za Azure. O ozbiljnosti meče govori podatak da će Gatuzo posalti na teren najjači mogući sastav budući da je serija fudbalera i dalje povređena: od Kulibalija i Maksimovića do Gulama i Mertensa. Korijere dodaje i da je Napoli već sve utanačio sa Veronom oko prelaska Rahmanija ( 12.000.000 plus 2.000.000 kroz bonuse) i da steže oko Amrabat koji bi zajedno sa Rahmanijem trebalo da se preseli u grad podno Vezuva sledećeg leta.

Leće na dnu, nije izdržao Parmu, naslov je posvećen pobedi bivših “Mlekadžija” nad Puljezima 2-0 koja je gurnula tim Fabija Liveranija u zonu grčevite borbe za opstanak.

TUTTOSPORT

Demiral i Zaniolo kakva volja: Nema povlačenja, nema predaje, svedoči Tutosport o lavini poruka podrške koju su dvojica fudbalera dobili posle teških povreda koje su doživeli na meču Roma-Juve. “I jedan i drugi imaju isti san: da igraju jedan protiv drugog 12. juna na meču Evropskog prvenstva u Rimu Italija- Turska”, piše torinski dnevnik.

Na unutrašnjim stranama dominira naslov Hrabro lavovi. Demiral i Zaniolo: Hoćemo na Evropsko prvenstvo. U tekstu se kaže da su dvojica fudbalera posle šoka i očaja bukvalno preplavljeni emocijama koje su im pokazali navijači, saigrači, njihovo okruženje i da ih je to motivisalo da postave ambicozan cilj: oporaviti se za Euro 2020. List piše da je Zaniolo već operisan a da će Demiral biti podvrgnut operaciji najverovatnije u četvrtak.

Rugani je novo pojačanje Juvea, piše Tutosport da je povreda Demirala promenila iz korena planove kluba u prelaznom roku i da je Rugani sada postao veoma važna poluga u Sarijevom timu u iščekivanju povratka Đorđa Kjelinija, predviđenog za mart. Takođe, torinski dnevnik ne odustaje od potrhranjivanja snova da bi Pol Pogba mogao da se vrati u Juve: Real Madrid se povukao iz trke za Pogbu. Paratiči sprema napad za jun. Pogba želi da napusti Junajted i Juve je prvi izbor, tvrdi Tutosport. Na unutrašnjim stranama se kaže i da će De Šiljo odsustvovati deset dana zbog povrede primicača.

Inter, Konte ide Formulom 3, aludira list da bi Nerazuri u sledećih par dana mogli da angažuju Eriksena, Žirua i Janga. S druge strane se najavljuje da će Ranokja večeras, posle četiri meseca, ponovo biti starter u dresu Intera protiv Kaljarija u Kupu Italije. U tekstu na unutrašnjim stranama se objašnjava da je promena na kormilu Barselone stavila u drugi plan transfer Vidala i da sada Inter igra na kartu Eriksena.

Gazidis, Milan igra na kartu sigurnih polovnjaka, zapaža torinski dnevnik da su Rosoneri posle kupovine mladih i perspektivnih igrača ovog januara igrali na kartu iskusnih i proverenih fudbalera pošto su angažovali Ibrahimovića, Kjaera i Begovića. Takođe se piše da su u Milanu prelomili i da je Susova avantura u Milanelu stigla do odjavne špice. Ako stigne bilo kakva ponuda za Susa u januaru biće prodat ili poslat na pozajmicu. U Milanu žele samo silno motivisane igrače, navodi se u takstu da Boban i Maldini ne žele više da vide malodušnost koja često karakteriše ponašanje španskog fudbalere, kako na utakmicama tako i na treninzima.

Macari, led između dve vatre, piše Tutosport da se trener Torina nalazi u krajnje nezavidnoj poziciji, s jedne strane je na meti navijača koji ga oštro kritikuju i prozivaju na svakoj utakmici, s druge strane njegov odnos sa predsednikom Urbanom Kairom je sve više napet i sve se teže razumeju. Uprkos svemu, iskusni stručnjak je počeo na najbolji mogući način 2020. godinu.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara