USIJALA SE RODITELJSKA VAJBER GRUPA SA CERAKA Nepoznati muškarac ušetao u školu pa pitao devojčice da ih vodi u Mek?!
Foto: Čitalac Kurira

roditelji uznemireni

USIJALA SE RODITELJSKA VAJBER GRUPA SA CERAKA Nepoznati muškarac ušetao u školu pa pitao devojčice da ih vodi u Mek?!

Beograd -

Direktorka škole potvrdila za Kurir da je slučaj odmah prijavljen školskom policajcu i MUP, te da se muškarcem sa snimka traga

BEOGRAD - Roditelji đaka OŠ Ujedinjene nacije na Ceraku su uznemireni posle saznanja da je u školu ušetao nepoznati muškarac koji je prišao grupi mlađih devojčica koje su tu sedele posle časova, pitao ih kako se zovu i ponudio im "da ih vodi u Mek".

foto: Čitalac Kurira

- Četiri četvrtakinje sedele su na drvenim klupama, koje podsećaju na tribine, kada im je oko podneva prišao nepoznati muškarac i pitao ih prvo kako se zovu, a onda i da li bi da ih vodi u Mek?! Rekao im je i da ako neće danas, onda će on sutra doći da ih ponovo pita - ukratko je prepričao uznemireni čitalac Kurira koji se javio redakciji, inače roditelj deteta koje pohađa ovu školu.

DIREKTORKA ŠKOLE: Policija i roditelji tragaju za manijakom

Direktorka OŠ Ujedinjene nacije Vesna Radovanović Penevski potvrdila je za Kurir navode zabrinutih roditelja o upadu nepoznatog muškarca koji je uznemiravao četvrtakinje i istakla da se u saradnji s policijom traga za tim čovekom.

- Nakon što su roditelji devojčica kojima se taj čovek obratio slučaj prijavili školi, odmah smo pregledali snimke sa kamere, pozvali školskog policajca i kontaktirali MUP sa kojim je, inače, naš video nadzor povezan. Policija traga za tim muškarcem, a čak su se i roditelji juče sami organizovali da ga traže po naselju - rekla je direktorka. Ona je dodala da po odluci Saveta roditelja, škola ima i svoje obezbeđenje od 12 do 20 časova koje plaćaju roditelji. J.P.

foto: Kurir

On nam je prosledio i poruku koju je dobio na jednoj od roditeljskih vajber grupa.

foto: Čitalac Kurira

Dodao je i da je izuzetno zabrinut pošto je čovek sa ulice tek tako ušetao u školu, a pri tom nije hteo da se legitimiše kod dežurnih učenika na glavnom ulazu, što inače čini svaki roditelj u svakoj školi u Beogradu kada dođe po dete, na roditeljski ili bilo kojim drugim poslom.

OŠ Ujedinjene nacije
OŠ Ujedinjene nacijefoto: Instant Google street view

Čitalac nam je prosledio i poruku koju su zabrinuti roditelji jedni drugima slali na vajber a u kojoj se navodi da su devojčice odmah pozvale svoje roditelje i ispričale šta im se desilo, a nadležni u školi odmah su premotali snimke sa nadzornih kamera i videli da je reč o čoveku koji ima gips na nozi i nosi dužu zelenu jaknu.

1 / 6 Foto: Čitalac Kurira

Takođe, prosledio nam je i snimke sa nadzorne kamere na kojima se vidi trenutak kada pomenuti muškarac ulazi u školu. Snimke su, kako nam je napisao, roditelji dobili i među sobom delili putem roditeljskih grupa.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track