Ubijena ozloglašena šefica najmoćnijeg kartela: Nemilosrdnu devojku smaknuo jedan metak?

Marija Gvadalupe Lopez Eskivel (21), ozloglašena šefica najmoćnijeg meksičkog narko-kartela poznatija pod imenom "La Katrina", ubijena je u pucnjavi u Meksiku.

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2020.

11:20

Ubijena ozloglašena šefica najmoćnijeg kartela: Nemilosrdnu devojku smaknuo jedan metak?
Ilustracija: Deposit photos/lucidwaters

Zajedno s još sedmoro članova kartela napala je vojsku, nacionalnu gardu i policiju u Mihoakanu, a preminula je u bolnici od posledica ranjavanja, prenosi Dejli mejl, koji je objavio i video-snimak poslednjih trenutaka devojke koju su zvali i Dama Smrti.

Meksičke vlasti objavile su da je u akciji ubijena šefica narko-kartela te da je uhapšeno još šestoro članova kartela.

Zaplenili su i sanduke oružja i municije. Ranjena Marija Lopez Eskivel prebačena je helikopterom u bolnicu, ali povrede su bile preteške. Jedan metak pogodio ju je u vrat.

Iako meksičke vlasti nisu objavile da je ubijena Marija Lopez Eskivel, na objavljenim fotografijama i snimcima vidi se žena koja na nozi ima tetovažu "Katrina". Meksičke vlasti sumnjiče Mariju Lopez Eskivel da je bila deo skupine koja je u oktobru prošle godine masakrirala 13 policajaca. U video-snimku koji je objavio Dejli mejl vidi se ranjena i meksički vojnik koji joj kaže da izdrži dok ne dođe helikopter.

"Opusti se, stiže helikopter. Biće sve u redu, pokušaj da izdržiš, okej?", čuje se na snimku, dok na drugom video-snimku vojnik drži devojku i stavlja je u helikopter.

Nemoguće je bilo prebaciti je drugačije jer su članovi bande zatvorili puteve pa je vojska morala da traži pomoć iz vazduha. Prema nepotvrđenim informacijama, Marija se sastala s još jednim šefom ogranka narko-kartela, nakon čega su napali vojsku i policiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: