ZVANIČNO: Kike Setjen novi trener Barselone

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.01.20. | 23:23

Ernesto Valverde dobio otkaz

Gotovo je! Barselona je potvrdila na svom klupskom sajtu sve ono što su španski mediji brujali satima: Kike Setjen je novi trener španskog prvaka, a Ernesto Valverde je smenjen.

Kako je objavila Barselone, dogovoren je ugovor na dve i po godine, do 30. juna 2022. Već sutra Setjena čeka celodnevni program: u 13.30 će biti zvanično potpisivanje ugovora i slikanje, u 14.00 časova ide fotografisanje na terenu, a pola sata kasnije konferencija za novinare, na kojoj će se Kike prvi put obratiti javnosti kao šef struke Barselone.

Izabrane vesti

Barsa je objavila i kratki fudbalski profil svog novog trenera, kojem je do sada Betis bio najveći klub koji je trenirao.
Njegova trenerska karijera je obeležena fudbalom na posed lopte, napadačkom i veoma atraktivnom igrom za oko gledalaca“, stoji u opisu vrlina novog trenera.

Kao najveće dostignuće u karijeri mu je polufinale Kupa Kralja sa Betisom u prethodnoj sezoni.

Ipak, jedna od stvari koja ga je preporučila novom poslodavcu je pobeda sa Betisom nasred Nou Kampa u prethodnoj sezoni, kada je bilo 4:3 za Betis. Setijen je, inače, osim te pobede zabeležio još šest poraza u duelima sa španskim prvakom.

U Barseloni su pronašli podatak i da je Setjen treći trener iz Kantabrije na klupi katalonskog giganta, posle Enrikea Orizaole (1961.) i Laureana Ruiza (1976.).

Poželeli su iz Barselone svu sreću i svom bivšem treneru Ernestu Valverdeu. Smenjen je zbog nedovoljno dobrih rezultata, najviše zbog dva teška sloma u Ligi šampiona, a kap koja je prelila čašu je poraz u polufinalu Superkupa Španije od Atletika. Pogotovo ove sezone tim sa Nou Kampa igra vrlo bledo, neubedljivo.

Za Valverdeovog mandata, na 163 zvanične utakmice, tim je dobio 108 utakmica, 35 je odigrao nerešeno, dok je 20 izgubio. Osvojena su četiri troeja: dve titule prvaka Španije, jedan Kup Kralja i jedan Superkup Španije.

Foto: fcbarcelona.es


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara