Bivši policajac i zvezda RTL-ove serije reketario čoveka pa brutalno pretučen

Novosti Online

13. 01. 2020. u 19:52

Glumac Leon Lučić završio u bolnici

Бивши полицајац и звезда РТЛ-ове серије рекетарио човека па брутално претучен
Leon Lučić, bivši policajac i glumac naturščik u nekadašnjoj RTL-ovoj seriji KT2 (Krim tim 2), završio je u bolnici s teškim povredama glave nakon što je izvukao deblji kraj u pokušaju iznude jednog zaprešićkog preduzetnika.

Lučić je od preduzetnika M.D. tražio da mu plati 100 hiljada evrakako bi mu sredio navodnu utaju poreza. Lučić je došao do preduzetnika sa autentičnim papirima Poreske uprave tražeći novac u zamenu za zataškavanje celog slučaja. Preduzetnikje sve prijavio policiji, ali tek tada počinje pravi zaplet.

Policija se nije pojavila na dogovorenom mestu

"Policija je popisala i označila novac koji je preduzetnik trebaloda odnese na mesto sastanka, na mesto za odmor uz autoputpopred Draganića. On je to i uradio, ali kad se pojavio na dogovorenom mestu, policija se nije pojavljivala. Pošto je na sastanak došao u pratnji prijatelja, a s Lučićem se dogovorio da dođe sam, ovaj je podivljao i počeo da tuče pratitelja drškom pištolja po glavi. U sukob se uključio i preduzetnikovprijatelj i pretukao Lučića", rekao je Indeksu izvor upućen u celi događaj.

Dali mu broj isključenog telefona

Izvor sumnja da nije reč samo o tome da je klopka policije krenula po zlu, već da je policija namerno pristupila celom slučaju na šaljiv način.

"Dali su mu broj telefona na koji je trebao da se javi ako nešto bude sumnjivo ili krene po zlu, ali je taj broj je bio isključen", kaže izvor.

Policija kaže da se sa iznuđivačem našao na svoju ruku

Zagrebačka policija, međutim, ima drugačiju priču.

"Policijska stanica Zaprešić je 7. januara2020. godine primila je kaznenu prijavu zbog sumnje da jepočinjeno kazneno dela „Iznuda“ u pokušaju. Tokomsprovođenja istrage, žrtva kaznenog dela uprkos upozorenjima i uputstvima policijskih službenika nije postupila u skladu s tim, već je samoinicijativno odlučila da se sastabe sastati sa počiniteljem, a tom prilikom se i dogodilo kazneno delo za koje kriminalističko istraživanje sprovodi karlovačka Policijska uprava", poručili su iz zagrebačke policije.

"To nije istina, sve je bilo dogovoreno s policijom. Oni su kasnili dvadesetak minuta na mesto primopredaje", tvrdi Indeksovizvor.

Izvor: indeks.hr

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije