13. januar  2020. 19.30  →  19.59 | Izvor: Tanjug

Zvezda ubedljiva protiv Mege

BEOGRAD -

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras Mega Bemas sa 103:85 (18:20, 25:29, 19:32,23:22 ), u poslednjem meču 15. kola ABA lige u Hali sportova "Ranko Žeravica" u Beogradu.

 

Ekipa Dragana Šakote devetim trijumfom u regionalnom takmičenju izbila je na petu poziciju, dok je Mega sa skorom 3-12 poslednji tim na tabeli.

ekipa, zajedno, 768x557,, zvezda

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Bili Beron i Čarls Dženkins sa po 17 poena, a dvocifreni su još bili Kevin Panter sa 13 koševa, Vladimir Štimac sa jednim manje i Gist sa 11.

Domaćem timu nije pomogla ni odlična rola Kendrika Perija, koji je meč završio sa 31 poene, dve asistencije i tri skoka, a jedini dvocifren bio je još Marko Simonović sa 18 poena.

Izabranici Dejana Milojevića bili su ravnopravan rival aktuelnom šampionu ABA lige sve do sredine druge deonice, a onda su crveno-beli ubacili u veću brzinu i demonstrirali formu iz Evrolige.

Zvezda je na poluvremenu imala prednost od šest poena, a susret je prelomnjem u trećoj deonici, kada je zahvaljući odličnom šutu crveno-belih ta razlika bila i preko 20 poena.

U narednom kolu Crvena zvezda dočekuje Cibonu, dok Mega gostuje ekipi Budućnosti.

Šakota čestitao igračima, čestitali i rivali  

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota čestitao je svojim igračima na današnjoj pobedi i ozbiljnosti u meču protiv Mege.

"Mi smo hteli da odigramo odgovornu utakmicu, da iskontrolišemo minutažu. Ulazimo polako u povrede, ali to je druga tema. Možda nas je to poremetilo, ali smo uspeli da ostvarimo cilj. Igrači su ispunili očekivanja večeras. Zadovoljan sam pristupom i to je osnovno. Bilo je više energije i emocije u Evroligi, a malo manje u ovim manjim utakmicama. Pristup je bio dovoljno dobar da Mega nije uspela da to prevaziđe sve to. Nisu uspeli da vežu nekoliko poena”, rekao je Šakota na konferencije za medije.

Meč je obeležila i povreda Dejana Davidovca, koji je napustio parket u prvom poluvremenu, a prema rečima trenera Šakota, još se ne zna težina povrede.

“Nadam se da nije ništa ozbiljnije, već imamo probleme sa povredama. Kod Kuridže znamo da je odsustvo od deset do 15 dana, a za Filipa Čovića ne znamo. To su igrači koji nam fale, no uvek to neko nadoknadi”, kazao je Šakota.

Trener Mege Dejan Milojević čestitao je Zvezdi na pobedi.

"Da bismo bili bolji od Zvezde, oni moraju da igraju mnogo loše, a mi mnogo dobro. Ovo nisu protivnici protiv kojih tražimo pobedu. Protiv Zvezde sve greške su skupe. Kada sa šest razlike Zvezde digne igru za 15 odsto i kad dobro šutira, Mega nema šta traži", rekao je Milojević.

Tagovi
Srodne vesti