Nezapamćena noć u Podgorici: Pleme Kuča stiglo na litiju, ovacije za potomke Marka Miljanova, pešačili su 16 kilometara satima (VIDEO)

M. S. – V. K.

12. 01. 2020. u 20:14

Ovakav veličanstveni događaj se na pamti u novijoj istoriji Podgorice, ali ni Crne Gore, u najkraćem je izveštaj sa litije koju predovdi episkop dioklijski g. Metodije

Незапамћена ноћ у Подгорици: Племе Куча стигло на литију, овације за потомке Марка Миљанова, пешачили су 16 километара сатима (ВИДЕО)
Neverovatna noć u Podgorici pred Sabornim Hramom Hristovog Vaskrsenja. Više desetina hiljada ljudi frenetičnim aplauzima i skandiranjem dočekalo je nekoliko hiljada građana Kuče, potomaka znamenitog vojvode u junaka Marka Miljanova, koji su iz 16 kilometara udaljenog Orljeva krenuli na sabranje u Podgoricu, odakle su krenuli u litiji do crkve Svetog Đorđa pod Goricom i nazad.

Ovakav veličanstveni događaj se na pamti u novijoj istoriji Podgorice, ali ni Crne Gore, u najkraćem je izveštaj sa litije koju predovdi episkop dioklijski g. Metodije, čiji učesnici se ne mire sa donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti, u narodu nazvanom zakopnom o otimanju imovene Sprske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

- Večeras se po treći put u Kučima rodio Marko Miljanov, obratio se Kučima i ulesnicima litije podgorički paroh Predrag Šćepanović, koji je u ime građana i vernika blagoslovio Kuče, koji se ne mire sa namerom vlasti da se proglase vlasnikom svetinja starih vekovima, nastaloh onda kada Crna Gora nije ni postojala, ali i svetinja u kojima je nastajala slobodarska i junačka Crna Gora.









Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (30)

Gordana S

12.01.2020. 21:23

Nicija ne gori do veka.a greh predaka ostavljate potomstvu.Za sobom smrdljiv trag.Ne dirajte svetinje.Osecate li snagu naroda?

Миро Марковић

12.01.2020. 22:20

План да неверник Мило Ђукановић одузме србском народу из Црне Горе његов језик, писмо, цркве и манастире неће да успе, јер, ако у томе успе, сви ће се питати шта ће том древном народу да остане као наслеђе од предака осим једно велико - НИШТА. То је исто тако тешко као да им и живот отима. Не верујем да ће у томе да успе.

vlado

12.01.2020. 22:25

Ubedljivo najvece srpsko pleme na balkanu i dalje nalazi se u sred Crne gore. Proveren podatak!!!

Vlajko

13.01.2020. 11:30

@vlado - Kuči su ispod Komova, u brdima i oko reke Morače. Poznati po hrabrosti i poštenju. Nepokoreni. Čak i Turci su s njima muke mučili.

Macor

13.01.2020. 18:10

@vlado - Vasojevicu su najbrojnije pleme, a Njegusi najveće! Lako dokazivo!

DJURIC

12.01.2020. 22:31

I ako neko nesto u ovom trenutku moze promenuti, na ovako stanje i situaciju u Crnoj nam bratskoj gori Jesu upravo ovo pleme iz Kuca! Jer upravo oni mogu naterati Djavola da popusti ili da istog djavola udavi volim rukama!!!

Krsto

13.01.2020. 03:52

@Miki - "Кучи су племе од којег је зазирао и краљ Никола,познати као прзнице,лаки на оружју,склони обрачуну.Код њих глава пада за реч.Кучи су племе које никад ником не прашта издају и увреду."

Ваљевац

14.01.2020. 00:20

@Miki - Брате, ако му је питање невино, не узми му за зло. Нажалост, под Брозовим режимом, а свим другим после њега, чију је окосницу увек држала УДБА, нису дозвољавали генерацијама нових нараштаја, да науче ништа из своје историје и традиције. И ми који нешто знамо, научили смо из приче наших старијих, који су нам преносили онако како су знали и колико су знали. Систем се трудио, а и сада се труди, да не научимо ништа и да нас манипулишу ради сопствених лихверашких интереса режима.

Boris

13.01.2020. 04:31

@zorka - E gde su dosad ,zakasnili su svi ,sad kad im je teroristicki nato glavna vojska ,dzaba krecite ,uzece katolici sta su zacrtali.

ene, sad...

13.01.2020. 06:39

A u Srbiji, da neki paze sta pricaju kada pominju Crnogorce, jer...OVO SU CRNOGORCI! I jos mnoga druga srpska plemena!Broz je pokusao da stvori neku novu naciju samo da bi razjedinio Srbe! Milo nastavlja ali...drzimo se zajedno i postujmo Srbe od Knina do Skopske Crne Gore!

Z. Vasic

13.01.2020. 09:26

Draga braco u Crnoj Gori, samo mirno, dostojanstveno i promisljeno..Cuvajte mir, drzavu, narod, jezik, pismo, veru i cast svoju.Slozno i uz Bozju pomoc pronadjite najbolje medju sobom da vode drzavu. Napravite takav sistem da koji ce onemoguciti olosu da dodje na vlast. To je zadatak i nas u Srbiji.

nikola nikolic

14.01.2020. 16:26

Bravo Kuci,tako trebaju svi pravoslavni Crnogorci koji podrzavaju SPC da izadu na ulice i da pokazu da se na silu ne mogu uzimati svetinje.

Slavko Pleksic

14.01.2020. 16:39

Bravo za junacko pleme Kuca.To su pravi Crnogorci,tako treba da se postave i ostala plemena u Crnoj Gori i da pokazu vlasti da se svetinje ne mogu na silu oduzimati od naroda.Bog je jedino u sta Crnogorski narod jos moze da veruje i da se moli,a sve ostalu su im uzeli na prevaru.