Hronika

Mercedes odletio nekoliko desetina metara od pruge

Mercedes odletio nekoliko desetina metara od pruge
Foto: N.N. | Mještani svjedočili stravičnim scenama: Mercedes odletio nekoliko desetina metara od pruge

BANJALUKA - Dvadesetčetvorogodišnja Banjalučanka Jelena Milovac je poginula, a njen sugrađanin Željko Stanić (49) teško je povrijeđen kada je sinoć brzi voz udario u automobil u kojem su bili na pružnom prelazu u naselju Derviši, potvrđeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Nastradala djevojka bila je suvozač u mercedesu za čijim volanom je bio Stanić, a tragedija se desila oko 21.55 u Podgoričkoj ulici, na pružnom prelazu, gdje se vozač mercedesa nije zaustavio na znak stop.

"Željeznice Republike Srpske" saopštile su juče da izražavaju iskreno žaljenje i upućuju najiskrenije saučešće porodici. 

"Nakon završetka uviđaja utvrđeno je da je uzrok ovog vanrednog događaja nepažnja vozača drumskog vozila. Putni prelaz u naselju Derviši obezbijeđen je Andrejevim krstom, znakom stop i trouglom preglednosti, a to je nivo osiguranja koji je prema zakonskim odredbama utvrđen na osnovu frekvencije saobraćaja na ovom dijelu ukrštanja puta i pruge", navodi se u saopštenju. 

Talgo vozom "Željeznica Federacije BiH", koji se kretao iz Sarajeva prema Banjaluci, upravljao je Omer Tutić (54) iz Bihaća. 

Voz sa devet vagona, kako nam je potvrđeno, udario je direktno u desnu bočnu stranu mercedesa, na kojoj se nalazila nastradala djevojka baš u trenutku kada je automobil prelazio preko pruge iz pravca Banjaluke.

Ona je, kako su nam ispričali mještani, poginula na licu mjesta, dok je vozač automobila sa teškim povredama prevezen u UKC RS.

Prema riječima Dragana Švrake, dežurnog doktora u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje, gdje je hospitalizovan Stanić, on je juče bio u teškom opštem stanju. 

"Pacijent Ž.S. je od hospitalizacije u Klinici u stanju duboke kome, priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju i njegovo zdravstveno stanje je zasad neizvjesno", naveli su juče iz UKC RS.

Kako su naveli iz Tužilaštva, uviđaj je obavio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Siniša Vranješ, koji je naredio preduzimanje mjera da bi se utvrdile sve okolnosti ove nesreće.

Naređena je i obdukcija tijela nastradale u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Na licu mjesta juče smo zatekli tragove krvi, ulja, kao i dijelove smrskanog automobila koji je od siline udara odbačen nekoliko desetina metara od pruge.

"Čuo se baš jak udar, a kada smo izašli, vidjeli smo da je voz bacio auto daleko od pruge. Bilo je rasutog ulja i krvi. Kada smo prišli, vidjeli smo da je djevojka mrtva, dok je muškarac davao znakove života", ispričali su nam mještani.

Kako kažu, tu su se i ranije dešavale nesreće, a bilo bi dobro da pruga bude bolje obilježena iako su saglasni da bi vozači trebalo da budu mnogo oprezniji.

Podsjećamo, tu je 2012. godine poginuo i radnik banjalučkog preduzeća "Čistoća" Srđan Džudžalija (29) upravljajući traktorom za čišćenje snijega dok je prelazio prugu na prelazu, a prije njega bilo je još nekoliko žrtava.

Nastradala djevojka Jelena Milovac je, kako su nam rekli mještani, živjela sa majkom i sestrom u tom naselju.

Podsjećamo da je nju i Čedomira Sirara (56) prije tri godine teško ranio njen bivši momak Mile Macanović (40) iz Ribnika, na putu Sitnica - Čađavica, na lokalitetu Karaula, nakon čega se on ubio.

Navodno je motiv bio ljubomora, a kobne noći izašli su zajedno iz lokalne kafane u kojoj u sve troje pili, te su se najvjerovatnije na putu posvađali pa je Macanović potegao pištolj i ranio Sirara i Milovčevu, a sebi je presudio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije