Najnovije vesti
Vesti Beograd
Nikodijević osudio fizički napad na komunalnu milicajku na Vidikovačkoj pijaci

Nikodijević osudio fizički napad na komunalnu milicajku na Vidikovačkoj pijaci

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević osudio je napad na pripadnicu Komunalne milicije, koji se danas dogodio na Vidikovačkoj pijaci.

Napad, Vidikovačka pijaca, ulična prodavačica udarila komunalnu milicajku Foto: Twitter / screenshot
Napad, Vidikovačka pijaca, ulična prodavačica udarila komunalnu milicajku

- Najoštrije osuđujem današnji fizički napad na pripadnicu Komunalne milicije tokom vršenja službene družnosti iz domena njene nadležnosti. Svaki čin fizičkog nasilja je neprihvatljiv bez obzira na kontekst u koji se smešta, a posebno je neprihvatiljivo i za svaku osudu je fizički nasrtaj na lice u vršenju službene dužnosti - ukazao je Nikodijević.

Pročitajte još

On se zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova na brzoj intervenciji i privođenju vinovnika ovog incidenta nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

- Održavanje komunalnog reda i poštovanje zakona i propisa osnova su uređenog života, naročito u velikom gradu kao što je Beograd. Apelujem na sve sugrađane da se savesno ponašaju, da poštuju propise i da svojim činjenjem nikada ne ugrožavaju bezbednost bilo kog pripadnika Komunalne milicije u vršenju njihovih dužnosti. Siguran sam da naši sugrađani razumeju da je neophodnost održavanja javnog komunalog reda pre svega u njihovom najboljem interesu i da će aktivnosti svih inspekcijskih službi uvek nailaziti na podršku i odobravanje građana – istakao je Nikodijević.