Najnovije vesti
Vesti Hronika
ZORANA MIHAJLOVIĆ O HAPŠENJU DIREKTORA "Razočarana sam ponašanjem Jevtića, nadležni organi da rade u skladu sa zakonom, a ja sam im dostupna u svakom trenutku"

ZORANA MIHAJLOVIĆ O HAPŠENJU DIREKTORA "Razočarana sam ponašanjem Jevtića, nadležni organi da rade u skladu sa zakonom, a ja sam im dostupna u svakom trenutku"

- Ni na koji način nisam učestvovala i nemam nikakve veze sa optužbama zbog kojih je uhapšen v. d. generalnog direktora "Infrastrukture železnice Srbije" Miroljub Jevtić - navodi se u saopštenju ministarke Zorane Mihajlović povodom slučaja hapšenja četiri osobe osumnjičene za primanje mita, među kojima je i Jevtić.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Zorana Mihajlović Foto: Zoran Žestić / Tanjug
Zorana Mihajlović

- Razočarana sam ponašanjem direktora Jevtića i svime što mu se stavlja na teret. Pozdravljam rad državnih organa u rasvetljavanju svih činjenica vezanih za ovaj slučaj. Po tome se vidi da Srbija danas nije više ista zemlja kao što je bila - navela je Mihajlovićeva.

Pročitajte još

- Od nadležnih pravosudnih organa očekujem da urade sve što je u skladu sa zakonom, a ja sam im dostupna u svakom trenutku - dodala je Mihajlovićeva.

Podsetimo, Miroljub Jevtić uhapšen je zbog mita od 10.0000 evra zbog eksproprijacije zemljišta, a sa njim su uhapšeni i Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, i dvojica advokata iz tog grada - Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

Miroljub Jevtić
Foto: N1 / screenshot
Miroljub Jevtić

Tužilaštvo je juče saopštilo da su advokati od strane Jeftića neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Tokom prepodneva, Jevtić je saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal, a kako je Tanjug preneo pozivajući se na izvore, u formalnom i neformalnom razgovoru govorio je kontradiktorne stvari. Očekuje se da budu saslušani i ostali uhapšeni.