Najnovije vesti
Vesti Beograd
SRPSKA NOVA GODINA NA RASPRODAJI Doček u Skadarliji, moleban i vatromet ispred Hrama, ali i krstarenje Savom, a evo koje su CENE

SRPSKA NOVA GODINA NA RASPRODAJI Doček u Skadarliji, moleban i vatromet ispred Hrama, ali i krstarenje Savom, a evo koje su CENE

Ako ste imali neke novogodišnje odluke koje je trebalo da počnete da sprovodite u 2020. godini, a nešto vam baš i ne ide, ne brinite! Nova 2020. godina još nije ni počela! Bar ne po julijanskom kalendaru. Tako da možete da počnete da planirate doček srpske Nove godine, jer neki beogradski lokali su već dali ponudu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Sorti_Srpska_Nova_Godina_Milankovic_kalendar_vesti_blic_safe_sto_MM_mr4
Sorti_Srpska_Nova_Godina_Milankovic_kalendar_vesti_blic_safe_sto_MM_mr4

Ponuda za doček Srpske Nove godine, ruku na srce, nije nešto bogata kao što je bila za 31. decembar, ali je prilagođeni svim godištima i interesovanjima. Takođe, za ovu žurku nećete morati ni mnogo novca da izdvojite.

Tako po beogradskim restoranima možete se provesti po ceni od 18 do 40 evra. Za taj novac dobijate obično večeru i neograničenu količinu pića, a muzičari će zabavljati goste domaćim i stranim hitovima.

Svi aranžmani su skoro duplo jeftiniji nego oni 31. decembra
Foto: D Zivancevic / RAS Srbija
Svi aranžmani su skoro duplo jeftiniji nego oni 31. decembra

Takođe, i u skadarlijskim restoranima ćete moći dočekati 2020. godinu uz tamburaše i trubače, međutim, ovaj provod se zanimljivo naplaćuje. Tako se nemojte iznenaditi ako vam uz standardni račun za hranu i piće na kraju večeri bude dodato 500 ili 600 dinara. Restorani će tako naplatiti neku vrstu kotizacije, odnosno ulaza za ovo posebno veče. Opet, u nekim restoranima u Skadarliji cene dočeka će biti oko 35 evra, što je duplo jeftinije od cena koje su bile za proslavu Nove godine po gregorijanskom kalendaru. U tu cenu će biti uključena večera kao i provod uz starogradsku muziku.

Možda najpristupačniju ponudu u ovom cenovnom rangu biće klubovi i splavovi jer neki od njih nude i besplatan ulaz za doček julijanske Nove godine. Dakle, negde ćete moći da uđete besplatno i da se provedete uz redovne cene pića. U drugim klubovima cene će biti do 20 evra po osobi, a u tu cenu je najčešće uključena i neograničena konzumacija domaćih pića, a dobru atmosferu garantuju domaće popularne muzičke zvezde ili didžejevi.

Za pravoslavne vernike, biće organizovan i nešto mirniji i tradicionalniji doček ispred Hrama Svetog Save na Vračaru. Pa će tako vernici uz moleban i vatromet u ponoć ući u 2020. godinu.

Pročitajte još

Poznato je da je Beograd grad na dve reke pa su tako neki odlučili da za doček Srpske Nove godine iskoriste ovu pogodnost. U ponudi je i nešto neobičnija proslava pa ćete tako biti u mogućnosti da zaplovite u novu godinu - i to bukvalno. Naime, nudi se novogodišnja plovidba ispod šest savskih mostova. Za 20 evra ćete krstariti Savom, piti i jesti kao i uživati u živoj muzici.

Na kraju, ako ni posle ove druge šanse, ne ispunite sve novogodišnje odluke, ostaje vam i kineska Nova godina, a posle nje i doček prave srpske Nove godine u aprilu po starom srpskom kalendaru po kome ćemo dočekati 7528. godinu.