Direktoru „Infrastruktura železnice“ određen PRITVOR, ostali se brane sa slobode

Novosti Online / N.Bijelić

12. 01. 2020. u 10:41

U Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušan je direktor JP "Infrastruktura železnice" Miroljub Jevtić ,kao i ostali osumnjičeni za primanje mita u vezi sa eksproprijacijom zemljišta

Директору „Инфраструктура железнице“ одређен ПРИТВОР, остали се бране са слободе

Miroljub Jeftić , foto Tanjug/D.nikolić, printscreen

MIROLjUBU Jevtić, direktoru JP "Inferastruktura železnice" određen jepritvor do 30 dana, a trojica osumnjičenih su puštena da se brane sa slobode.


Ranije danas, u Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušan je direktor JP "Infrastruktura železnice" Miroljub Jevtić ,kao i ostali osumnjičeni za primanje mita u vezi sa eksproprijacijom zemljišta.


Jevtić je optužen za primanje, a ostali za davanje mita.


Tužilaštvo je predložilo pritvor za svu četvoricu.


Oni su juče uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je Jevtić primio mito od 10.000 evra preko posrednika Burzanovića u službenim prostorijama.


Odluku o tome donećesudija za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu.


Pročitajte još: Pogledajte kako je uhapšen direktor "Infrastruktura železnica Srbije", osumnjičen da je primio mito od 10.000 evra (VIDEO)

Tužilaštvo je juče saopštilo da su advokati od strane Jevtića neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP „Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.


Pojedini beogradski listovi u međuvremenu su objavili , pozivajući se na nezvanične izvore, da su osumnjičeni spremni na nagodbu uz priznanje krivice, a prema drugim izvorima moguće je da će se braniti negiranjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Kostadin

12.01.2020. 11:15

Nezabeležena krađa u Železnici Srbije traje već decenijama. Direktori kradu besramno , a radnika višak 50 %. Taj siistem je veća beda i od željezare i Bora. Sirotinjo trgni se.

Alex

12.01.2020. 12:03

Treba da odgovaraju i oni koji su ga postavili na tu funkciju. Nije mu to prvo radno mesto.Znalo se još ranije da je sklon zloupotrebama položaja.

Gogo

12.01.2020. 15:11

I na kraju ce ga osloboditi sud zbog nedostatka dokaza a drzava to jest gradjani ce platiti ostetu za leskarenje u zatvoru.

Muki

12.01.2020. 21:18

eh moj brate u svim tim državnim firmama se na veliko krade nemilosrdni svi su povezani ko creva i samo cepaju i štite se medjusobno