Ona je ostala simbol lepe i šarmantne devojke sa osmehom, i po toj gracioznosti bila je negde bliska Mileni Dravić: Dušan Kovačević o odlasku Nede Arnerić

R. R.

12. 01. 2020. u 00:54

Započela je karijeru rano i, nažalost, otišla je prerano - ističe reditelj, scenarist i dramski pisac

Она је остала симбол лепе и шармантне девојке са осмехом, и по тој грациозности била је негде блиска Милени Дравић: Душан Ковачевић о одласку Неде Арнерић
KAD sam saznao da nas je Neda napustila, imao sam osećaj kao da je otišao neko iz moje najbliže familije. Ona je za generacije i generacije ostala simbol lepe i šarmantne devojke sa osmehom, i po toj gracioznosti bila je negde bliska Mileni Dravić. I moja prva asocijacija na Nedu su mladost i lepota, i tako ću je uvek pamtiti - kao kao nekog ko je nosio veliki osmeh, i ulepšavao nas tim osmehom.

Ovako o Nedi Arnerić, za "Novosti", govori reditelj, scenarist i dramski pisac Dušan Kovačević, u čijim je delima ostvarila kultne filmske i pozorišne uloge.
Jedna od najvećih diva jugoslovenskog i srpskog filma napustila je ovaj svet u petak uveče, 10. januara, i pridružila se našim velikanima nebeskog glumišta. Za nezaboravnom Mladom iz remek-dela "Ko to tamo peva", po Kovačevićevom scenariju, u režiji Slobodana Šijana, tuguje publika svih generacija na prostoru bivše Jugoslavije, jer je Neda zauvek ostala i naša, i njihova glumica.

- Nedu sam upoznao polovinom sedamdesetih godina, dok sam radio u Televiziji, gde je tada igrala nekoliko zapaženih uloga u TV filmovima i dramama - kaže Kovačević. - Zatim smo se sreli u filmu "Ko to tamo peva", a nešto kasnije u pozorišnoj predstavi "Profesionalac", koju je sa Batom Stojkovićem i Bogdanom Diklićem igrala 450 puta. Uz mnoštvo značajnih uloga na filmu, ona je bila jedna od onih glumica koje će svojom pojavom obeležiti istoriju srpskog i jugoslovenskog filma. Započela je karijeru rano i, nažalost, otišla je prerano - ističe Kovačević, koji je s Nedom bio veliki prijatelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Вучко

13.01.2020. 01:03

Рекао је Душко Радовић на гробу Неде Спасојевић: "Или Бога нема, или узима анђеле да му праве друштво."Има Бога.Лака Вам земља, анђеле.