Novi detalji trostrukog ubistva u Splitu: Uhapšen 26-godišnji pomorac (VIDEO)

Novosti Online/J.Kerbler

11. 01. 2020. u 20:36

To što se u subotu popodne događalo u Splitu nezabeleženo je u istoriji tog grada

Нови детаљи троструког убиства у Сплиту: Ухапшен 26-годишњи поморац (ВИДЕО)

ZAGREB

OD STALNOG DOPISNIKA


Nedugo kako je u Splitu ne ulici ubijeno troje ljudi policija je uhapsila 26-godišnjeg pomorca F.Z. i saopštila da se radi o obračunu narko miljea. Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak, dobro poznati policiji zbog raznih nedela koja su učinili kao pripadnici narko podzemlja. Za ubicu se zna da je više od godine dana plovio kao pomorac i da je sportaš koji je osvojio i medalje u Tekvandou.


To što se u subotu popodne događalo u Splitu nezabeleženo je u istoriji tog grada, a reč je o zločinu koji je bio dugo planiran i izvršen kao u mafijaškom obračunu u kojem su mogli da stradaju i stanovnici tog grada. Grad je nekoliko časova bio posve blokiran, a stanovnici su bili u strahu da uopšte izađu na ulicu, dok je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara pozivao na oprez. ”Ovo je nezabeležen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada”, rekao je gradonačelnik.


Građani su javili policiji da je oko 15,30 časova došlo do rafalne paljbe u Varošu, samom centru grada nakon koje su na cesti ostala tela dvojice ljudi, a na lice mesta su odmah upućeni specijalci. Jedan od ubijenih je bio narkoman koji je nedavno izašao iz zatvora, a zajedno s ostalom trojicom dolazio je u stan pomorca i reketario ga zbog navodnih dugova njegovog brata.




Ubica je odmah kako je ispali rafal u trojicu Splićana pobegao u pravcu Marjana, ali su ga nadzorne kamere snimile. Navodno je do mesta gde su se ubistva dogodila došao motorom, a stanovnici okolnih kuća su potvrdili da su čuli rafalnu paljbu za vreme koje je ispaljeno šezdesetak metaka. Dvojica na koje je ubica pucao umrli su na licu mesta, dok je treći prebačen u bolnicu gde je nedugo zatim umro.





”Ne izlazite iz domova”, obaveštavala je policija Splićane dok je trajala potera za ubicom i navodno njegovim pomoćnikom. Prvo je policija locirala u jednom ugostiteljskom objektu muškarca koji je pobegao sa lica mesta i nakon kraćih pregovora se predao. Zatim je uhapšen i ubica koji je nakon pucnjave sedeo u kafiću zajedno sa ocem, kao da se ništa nije dogodilo. Kada ga je priveo specijalac otac mu je doviknuo ”ne brini, sve će se saznati”. Ubijeni Jurica Torlak pre više godina je motociklom pregazio osmogodišnju devojčicu koja je smrtno strdala, a sva trojica ubijenih prodavala su drogu u Splitu i okolici.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Peđa

12.01.2020. 20:01

Čuj "narko dileri", "poznati policiji", "prodavali drogu u Splitu i okolini" ... i šetaju slobodn ulicom.Kad pravna država ne funkcioniše, građani moraju da uzmu pravdu u svoje ruke.