Sport

0

Partizan pobedio Cedevita Olimpiju trojkom Jaramaza

Autor: AP

Izvor: Beta

Partizan pobedio Cedevita Olimpiju trojkom Jaramaza

Izvor: Foto: Beta / Partizan

Partizan je pobedio "trojkom" Ognjena Jaramaza u poslednjim trenucima utakmice. On je meč završio sa 16 poena, šest asistencija i četiri skoka. Rade Zagorac postigao je 14 poena, uz šest skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte, Rašon Tomas 12 poena, pet skokova i četiri asistencije, a Markus Pejdž sa 11 poena.

Po 10 poena za crno-bele dodali su Kori Volden i Nikola Janković, dok je Nemanja Gordić postigao devet poena uz šest asistencija.

U ekipi Cedevita Olimpije najefikasniji je bio Jaka Blažič sa 22 poena i 11 skokova, a Mikel Hopkins postigao je 13 poena uz osam skokova. Edo Murić, Kodi Miler Mekintajer i Filip Krušlin postigli su po 11 poena.

Partizan je vodio u prvom delu prve deonice, a zatim je Cedevita Olimpija preuzela inicijativu. Ekipe su se u drugoj četvrtini smenjivale u vođstvu, sve do njene završnice, kada je Partizan uspeo da se odlepi i ode na poluvreme sa osam poena razlike.

Crno-beli su u trećoj četvrtini igrali dobro, imali su i 13 poena prednosti, ali je ljubljanski tim uspeo da izjednači, a zatim i da povede sa 95:93 košem Rajana Boutrajta, 17 sekundi pre kraja. Jaramaz i Gordić su posle toga promašili po napad, da bi u poslednjoj sekundi utakmice Jaramaz pogodio "trojku" kojom je Partizanu doneo pobedu i prvo mesto na tabeli regionalnog takmičenja.

Partizan je prvi na tabeli sa 12 pobeda i tri poraza, a druga je Budućnost sa pobedom manje. Cedevita Olimpija je treća na tabeli skorom od 10 pobeda i pet poraza.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR