Kolubara je mnogo dublja od Tamiša, Dunav izdržao protiv Metalca u neizvesnoj završnici

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.01.20. | 22:07

Najviše slavi OKK Beograd koji više nije u zoni ispadanja

Ekipa Kolubare fantastično igra u poslednjih nekoliko nedelja i sve više se upušta u borbu za Superligu. Lazarevčani su večeras vezali i treću pobedu, ujedno i treću uzastopnu na domaćem terenu. Danak je platio pančevački Tamiš koji je u drugom poluvremenu postigao svega 17 poena – 91:60.

Uopšte nije delovalo da bismo večeras mogli da gledamo ovako ubedljivu pobedu domaćina. Prvo poluvreme donelo je potpuni egal, ali je Tamiš platio danak katastrofalno odigranoj trećoj deonici u kojoj je postigao samo pet poena, a primio čak 27, čime je Kolubaru lansirao ka šestom trijumfu u sezoni.

Izabrane vesti

Katastrofalni su večeras bili košarkaši Bojana Jovičića na skoku, imali su ih čak 20 manje u odnosu na Kolubaru, pa je jasno da su domaći večeras igrali sa dosta više energije i želje za pobedom. Loši su bili gosti i na šutu za tri poena, pošto su samo četiri puta pogodili sa distance. Sa druge strane, domaći su dolazili lako do pogodaka iz reketa, gde je naročito dobar bio Nikola Simić.

Upravo je on bio najefikasniji u redovima Kolubare sa 24 poena, a poenterski ga je ispratio Brendon Pen sa 20 poena. Zanimljivo je da je dabl-dabl upisao Aleksandar Vuletić, i to uz pomoć skokova i asistencija – upisao ih je po 10. Sa druge strane, kod Tamiša je najbolji bio Džarid Rouds sa 19 poena, te Miloš Nikolić sa 13.

Druga utakmica dana donela je dosta uzbudljiviju borbu. Tokom čitavog meča gledali smo smenu dobrih i loših perioda u igri Dunava i Metalca, a na kraju je sve rešeno u poslednjih trenucima. Poena nije bilo čitavih minut i po pred sam kraj, da bi sa linije za slobodna bacanja Luka Mitrović potvrdio pobedu domaćih, koja Metalac baca u crvenu zonu – 80:77.

Vodio je Dunav četiri puta tokom utakmice sa osam-devet poena prednosti, nije doduše dolazio do dvocifrene razlike, ali je Metalac svaki put nalazio način da se vrati. Na oko dva minuta pred kraj čak je prešao u prednost poenima Alekse Stepanovića, ali je na kraju usledila „suša“ koja ih je koštala pobede.

Iako su imali niske procente za dva i za tri poena, košarkaši Dunava su to uspeli donekle da nadomeste kroz nešto veći broj skokova u odnosu na Metalac, što je naravno donelo i veći broj prilika za postizanje poena, odnosno veći broj poseda. Goste je definitivno koštalo i 17 izgubljenih lopti na ovom meču.

Četvorica košarkaša u domaćoj ekipi prebacila su deset poena. Najbolji je bio Andrija Drašković sa 19 poena, dva manje je postigao Nikola Kovačević, dok je Luka Mitrović završio sa 15. Krug zatvara Aleksandar Miljković sa 12 poena. Na drugoj strani, istakao se Aleksa Stepanović sa 15 poena, te Aleksandar Vasić sa 14 poena. Luka Anđušić i Igor Đuković ubacili su po 13.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – 15. KOLO

Petak
Mladost Zemun - Sloboda Užice 95:121
/Taker 24, Dreksel 21, Mijailović 19 - Simić 23, Đorđević 21, Tadić 17/

Subota
Vršac - OKK Beograd 66:68
/Dimić 16, Ćirković 13 - Langović 27 (14sk), Miljenović 15/

Zlatibor Čajetina - Vojvodina 118:108
/Popović 26 (13sk), Vorkapić 25 - Latifagić 22, Radulović 21 (12as), Živković 21/

Kolubara - Tamiš 91:60
/Simić 24, Pen 20 (9sk), Čvorović 14 - Rouds 19, Nikolić 13/

Dunav - Metalac Valjevo 80:77
/Drašković 19, Kovačević 17, Mitrović 15 - Stepanović 15, Vasić 14/

Nedelja
18.00: Borac Čačak – Dinamik
18.00: Napredak JKP Aleksinac – OKK Novi Pazar

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara