Šarčević: Ukida se zabrana zapošljavanja u prosvjeti

0
70

Učitelji, nastavnici, profesori koji se ističu kvalitetnim i posvećenim radom, a godinama su zaposleni na određeno vrijeme u osnovnim i srednjim školama, dobiće priliku da na konkursu budu primljeni u stalni radni odnos, rekao je ministar prosvjete Mladen Šarčević za Politiku.

Imamo zeleno svjetlo za zapošljavanje prosvjetnih radnika za stalno i to ćemo raditi u većem obimu narednih nekoliko meseci”, izjavio je ministar Šarčević.

On je kazao da se priprema uputstvo koje će biti poslato nadležnima u svim školskim upravama, a onda i direktorima škola, sa preporukom da prilikom raspisivanja konkursa vode računa najprije o dužini čekanja na stalno zaposlenje i o radnom doprinosu nastavnika.

Suštinski, kaže ministar, to znači da se ukida zabrana zapošljavanja u prosvjeti i da se priprema teren za drastično, ali kontrolisano proširenje liste zaposlenih na neodređeno. Prema njegovim riječima biće to masovni ulaz, po nekoliko hiljada ljudi u narednih nekoliko meseci.

Broj stalno zaposlenih u prosvjeti, rekao je Šarčević, neće se uvećati samo zbog ukidanja zabrane zapošljavanja, već i zbog uvođenja jednosmjenskog rada u još 200 škola.

“Praviće se spiskovi i zahtjevi, a imamo mehanizam kontrole u kome je Ministarstvo prosvjete poslednji filter. Dao sam sugestiju svima gdje god imamo spornu situaciju da se ona izdvoji i timski riješi, zarad ljudskosti i pravednosti”, rekao je Šarčević.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.