Evropska agencija za vazduhoplovnu bezbednost savetuje izbegavanje Irana

Evropska agencija za vaduhoplovnu bezbednost (European Avation Safety Agency EASA) savetovala je večeras evropske aviokompanije da do daljeg izbegavaju nadletanje iranskog vazdušnog prostora, posle nedavnog pada ukrajinskog putničkog aviona kod Teherana koje su iranske vlasti greškom oborile.
Evropska agencija za vazduhoplovnu bezbednost savetuje izbegavanje Irana
Foto: Pixabay
"Na osnovu dostupnih informacija o trenutnim uslovima bezbednosti, savetujemo do daljeg izbegavanje nadletanja Irana na svim visinama. To je mera predostrožnosti", navela je EASA i dodala da je ostaje savet o izbegavanju nadletanja Iraka.
 
Iranske vlasti su danas priznale da su greškom oborile putnički avion u kontekstu rastućih regionalnih tenzija. Svi putnici i članovi posade, njih 176, poginulo je u obaranju aviona.
 
EASA je dodala da će nova procena situacije biti ustanovljena početkom naredne nedelje.
 
Mnoge aviokompanije, među kojima Er Frans (Air France) i Lufthanza odmah su preduzele mere predostrožnosti i suspendovale letove tokom kojih se nadleće vazdušni prostor Irana i Iraka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet