Obamejangov horor start u centru pažnje, kakve su posledice?

Autor: Beta Beta
subota 11.01.2020.
21:08
Izvor: Beta

"Tobžije" su ponovo razočarale, velikim delom i zbog neopreznosti najboljeg strelca.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Trener Arsenala Mikel Arteta izvinio se zbog oštrog starta svog fudbalera Pjera Emerika Obamejanga u današnjoj utakmici protiv Kristal Palasa i rekao da kapiten nije imao nameru da povredi protivničkog igrača Maksa Mejera.

Obamejang je u drugom poluvremenu dobio crveni karton zbog oštrog starta na Mejeru. Sudija mu je prvo pokazao žuti karton, ali je posle upotrebe VAR tehnologije promenio odluku i pokazao mu crveni. Nemački fudbaler je pod nezgodnim uglom izvrnuo skočni zglob i odmah je zamenjen.

Trener Kristal Palasa Roj Hodžson rekao je da je Mejer najverovatnije povredio ligamente, preneo je "Skaj", a Arteta se nije žalio na isključenje.

"Video sam snimak, taj start izgleda gadno, ali znajući Obamejanga, nije imao nameru tako da startuje. Žao mi je zbog toga. Nadam se da fudbaler nije povređen", rekao je Arteta.

Utakmica je završena nerešeno 1:1, Arsenal je poveo golom Obamejanga u 12. minutu, a izjednačio je Džordan Aju u 54.

"Igra iz prvih 35 minuta je onakva kako bih voleo da igra Arsenal. Bili smo dominantni, kontrolisali utakmicu, na pravim pozicijama i dobri u tranziciji. Posle toga, u nekim delovima meča smo pravili prekršaje, davali im slobodne udarce. Čestitam protivniku na prvih 10 minuta drugog poluvremena, pošto su ubacivali loptu u šesnaesterac i izbacili igrača napred. Bilo nam je teže", rekao je Arteta.

"Primili smo gol kada smo bili potpuno isključeni i to je neprihvatljvo. Uznemiren sam zbog toga, ali posle primljenog gola smo reagovali zaista dobro i posle isključenja Obamejanga, bili smo tim koji želim da budemo, pošto su svi igrači ponovo bili u igri", dodao je on.

Trener Kristal Palasa Roj Hodžson složio se da je start Obamejanga bio za crveni karton, kao i da nije bio nameran.

Upitan šta Mejer misli o tom startu, Hodžson je rekao: "Nije srećan".

"Iznenadjen sam samo što smo dugo čekali odluku o crvenom kartonu. Položaj skočnog zgloba nije prijatan, biću veoma iznenađen ako ne bude oštećenja ligamenata. Moramo da sačekamo ponedeljak i izveštaj lekara", naveo je Hodžson.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Deki.Stankovic.5
Sunday, 12.01.2020
14:31

Kako neko moze ovako da ide neoprezno brate mili nikada mi nece biti jasno.Dobro je prosao momak,jeste da nije mogao da nastavi ali barem nije slomljena noga.

avatar
Carina_11303
Saturday, 11.01.2020
22:38

Obamejan je objektivno jedina svetla tacka ovog tima, a nece igrati za dva kola protiv Celsija. Ogroman podsticaj za Celsi, moramo da osiguramo cetvrto mesto. To ce biti ozbiljan uspeh sa ovom ekipom.