');
Najnovije vesti
Blic Vesti Svet

UBIO TROJICU JER SU MU MALTRETIRALI BRATA Mladi pomorac u Splitu izrešetao motocikliste sa DEBELIM DOSIJEIMA (VIDEO)

Tri muškarca nasmrt su izrešetana danas u centru Splita. Dvojica su preminula odmah, a treći je podlegao ranama tokom pružanja lekarske pomoći. Zbog nezapamćenog zločina uhapšen je mladi pomorac F. Z i još jedna osoba, prenose hrvatski mediji.

Split pucnjava Foto: Hina / youtube
Split pucnjava

Kako se saznaje na terenu, F. Z. je u osvetnički pohod s vatrenim oružjem krenuo nakon što su mu nastradale osobe maltretirale brata. On je uhapšen u jednom kafiću na Skalicama.

"U sklopu istrage u službene prostorije dovedene su dve osobe. Jedan od njih se dovodi u vezu s počinjenim krivičnim delima, a za drugu osobu postoji verovatnoća da raspolaže korisnim informacijama", potvrdila je policija.

Kako Slobodna Dalmacija saznaje iz dobro obaveštenih izvora, ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. Paić i Boban usmrćeni su na licu mesta oko 15:30, dok je Torlak preminuo predveče u KBC Split od posledica ranjavanja automatskim oružjem.

Torlak i Paić dobro su poznati policiji kao pripadnici kriminalnih grupa iz Splita.

Pročitajte još

Ko je bio Jurica Torlak

Jurica Torlak imao je 38 godina. Pre 16 godina optužen je da je motociklom izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je stradala osmogodišnja devojčica. Sud je presudom prihvatio kvalifikacije iz optužnice da je Torlak, vozeći u pešačkoj zoni, s umišljajem kršio saobraćajna pravila i time izazvao smrt devojčice. Torlak je optužen i zato što nije pomogao devojčici, za šta je bio optužen i njegov suvozač Vedran Biuk, no tužilaštvo je odustalo od te optužbe.

Kao olakšavajuće okolnosti optuženiku je, osim mladosti, priznato to što nije bio kažnjavan, što je priznao delo i pokajao se. Torlak je suđenje čekao u pritvoru, prenosi "Index.hr".

Incident iz 2008. godine

Za Juricu Torlaka čulo se ponovo nakon što je izašao iz zatvora 2008. godine. Tada je povređen po vratu u sukobu s Adisom B. Adis B. u to vreme bio je otac 16-godišnjakinje koja je bila devojka 30-godišnjeg Majkla N.

Majkl N. i Torlak bili su prijatelji, a Adis B. je Majkla napao sekirom. U istom sukobu po vratu je posečen i Torlak.